<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De verenigingen bieden een interactief programma. Wie durft? Kijken mag ook! Foto: Nelleke de Vries
De verenigingen bieden een interactief programma. Wie durft? Kijken mag ook! Foto: Nelleke de Vries (Foto: )

Het Weekend van Voorschoten op 13, 14 en 15 september

Dit jaar is Het Weekend van Voorschoten in een vernieuwde maar toch vertrouwde opzet. Deze 21e editie is verzorgd door een nieuw bestuur. Signalen dat er enige behoefte was aan een zekere vernieuwing heeft het nieuwe bestuur met veel enthousiasme opgepakt.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Tom Been, voorzitter, Jos Pinkse vicevoorzitter, Graciela Duran secretaris en Peter Prein penningmeester.

Interactief
Vrijdag de 13e start Het Weekend met tal van optredens in de Voorstraat, georganiseerd door de horeca. Op zaterdag is er de cultuur- en verenigingsmarkt waar veel te zien en te beleven valt. De Cultuurfabriek biedt een breed programma van cultuur, muziek en dans op vijf verschillende podia. Juweeltjes van monumenten zijn te bekijken op Open Monumentendag. Vanaf 12 uur (halte gemeentehuis/centrum) rijdt er een klassieke NZH-bus om het half uur met enkele stops tussen Landgoed Berbice en Kasteel Duivenvoorde. In en rond het kasteel worden zaterdag (en ook zondag) mini-concerten, demonstraties, uitvoeringen en workshops verzorgd door de Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties.
Selfies en politiek
Nieuw is de selfie-wedstrijd. Wie de leukste, grappigste, indrukwekkendste, superontroerende of spectaculairste selfie tijdens Het Weekend instuurt, maakt kans op mooie prijzen. De winnaar krijgt een afdruk met het formaat van maar liefst 40 x 50 cm maar er zijn meer prijzen. Inzenden kan naar info@hetweekend.nl. Vermeld wel je naam en telefoonnummer. Juryleden Hans & Hans van Foto van den Boogaardt maken woensdag 18 september de prijswinnaars bekend.
Nieuw is ook 'Praat met de Raad'. Onder leiding van Ondernemersvoorzitter Frank ten Have kan iedere inwoner een vraag stellen aan de politieke partijen (VVD, D66, ONS Voorschoten, PvdA, SP, CDA en GroenLinks). De vragen moeten van te voren ingediend worden bij Graciela Duran info@hetweekend.nl.

Auto's en meer
Natuurlijk zijn zondag 15 september de glanzende oldtimers te bewonderen. Nieuw is de race-experience. In het artikel hieronder is meer informatie te lezen. De mode-ondernemers laten op het Treubplein de nieuwste trends voor herfst en winter zien en Het Weekend wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met live-muziek. Het volledige programma is te lezen vanaf pagina 23 van de Voorschotense Krant of kijk op www.hetweekend.nl.

door: Redactie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten