Afbeelding
Foto: Marjolein

Inzegening van voertuigen in Voorschoten en gezinslunch

Algemeen Regio nieuws

Op monumentendag zondag 15 september van 12. 30 tot 13.30 is er een mogelijkheid om op de parkeerplaats naast de Laurentiuskerk, Leidseweg 100, uw voertuig(en) te laten zegenen door Pastoor Michel Hagen. Ieder krijgt een klein aandenken en er zijn ter plekke beeldjes van de helige Christoffel te koop. De zegen kan aan een auto worden gegeven, maar ook de fiets, kinderwagen, scootmobiel en rollator zijn uiteraard welkom. De zegen is gratis, maar een kleine donatie voor de kerk wordt uiteraard gewaardeerd.

Als katholiek gebruik is de voertuigzegening verbonden met de verering van de heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Zijn feestdag valt op 25 juli. Omdat de meeste mensen toen met vakantie waren, vindt de voertuigzegening dit jaar op 15 september plaats. Dat is des te belangrijker, want het nieuwe schooljaar is begonnen en leerlingen moeten veilig op hun scholen aankomen.

Helaas vallen na de zomervakantie er bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar. Daarom is deze zegening speciaal voor automobilisten om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer.

Deze zegen is niet alleen voor het voertuig of bestuurder zelf, maar juist ook voor wie men onderweg tegenkomt. Het is belangrijk om gezamenlijk bij te dragen aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Dat het voertuig de bestuurder en inzittenden steeds veilig naar z'n bestemming en terug naar huis mag brengen, en goed onderhouden blijft.

Gezinslunch in de tuin van de kerk
Voor wie wil, is er na de mis vanaf 12:30 tegelijkertijd ook een lunch met gezinnen in de tuin van de kerk. Ieder wordt verzocht zijn eigen lunch te verzorgen. Er wordt voor koffie, thee en limonade gezorgd. Gezinnen die de mis op 15 september bijwonen worden verzocht hun auto achter het Bondsgebouw te parkeren.

Nieuws overzicht

De Cirkelbus verzorgde weer een kleurrijke tocht voor abonnees.
Naar de bollen: de Cirkelbus reed vier keer 23 minuten geleden
Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 15 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 17 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 18 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 23 uur geleden 6