<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Marjolein
Regio nieuws

Komend weekend gaat de A44 dicht

Binnenkort start Rijkswaterstaat met werkzaamheden aan de A44/N44. Tijdens drie weekenden wordt er nieuw stil asfalt gelegd en worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd. In verband met deze wegwerkzaamheden is de A44/N44 (Rijksstraatweg in Wassenaar) tijdens drie weekenden in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dit gebeurt in de volgende drie weekenden:

•        Van vrijdag 13 september 21.00 uur tot maandag 16 september 5.00 uur
•        Van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot maandag 21 oktober 5.00 uur
•        Van vrijdag 1 november 21.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur

Kruising Papeweg dicht
Het gaat om het deel tussen de afslag bij Leiden (afslag naar de N206) en de Landscheidingsweg N448 in Den Haag. Vanuit de zijwegen kun je niet de Rijksstraatweg op. Dit betekent bijvoorbeeld dat autoverkeer tussen Voorschoten en Wassenaar via de Papeweg niet mogelijk is. Alleen de kruising bij het Rozenplein rechtdoor blijft toegankelijk.

De gevolgen zijn het grootst voor Wassenaar, maar ook Voorschoten zal het goed merken. Iedereen die in Voorschoten woont of wil zijn, moet rekening houden met enig ongemak. Door voorbereid te zijn op de omleidingen kan overlast en ergernis worden beperkt. Rijkswaterstaat plaatst omleidingsborden op de Koningin Julianalaan, Schoolstraat, rotonde Wijngaardenlaan en bij de Dobbewijk.

Weekend van Voorschoten
Het eerste afsluitingsweekend valt ongelukkigerwijs samen met Open Monumentendagen en het Weekend van Voorschoten. De doorgaande weg door Voorschoten zal iets drukker zijn dan in een normaal weekend, vergelijkbaar met als bijvoorbeeld de paardenmarkt wordt gehouden. Wethouder Monique Lamers: "Natuurlijk hadden we dat liever anders gezien. Een ander weekend was echter niet mogelijk. Bezoekers van buiten Voorschoten die onze activiteiten willen bezoeken, zullen andere routes moeten kiezen. Wij hebben de organisatie van het Weekend geattendeerd, net als de ondernemers. We raden ook iedereen, organisatoren, ondernemers, (sport)verenigingen en (zorg)organisaties, sterk aan om zelf actief hun achterban: klanten, medewerkers, leden of bezoekers van te voren te waarschuwen dat er omleidingen zijn en dat ze met vertraging te maken kunnen krijgen. Gelukkig is Voorschoten per trein goed bereikbaar en het fietspad langs de N44 en de tunnels blijven open, dus indien mogelijk, is ook de fiets een goed alternatief."

Rijkswaterstaat: vertraging 10 tot 30 minuten
De wegwerkzaamheden op de Rijksstraatweg gaan dag en nacht door. De werkzaamheden vinden alleen plaats in de weekends en gaan dan dag en nacht door. Doordeweeks is de Rijksstraatweg volledig beschikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4 en de A12. Wie met de auto de weg opgaat, moet volgens Rijkswaterstaat rekening houden met een vertraging van 10 tot 30 minuten. Kijk voor actuele informatie over de afsluitingen en omleidingen op de website: www.vananaarbeter.nl en www.voorschoten.nl

Voor vragen over bereikbaarheid kan 24 uur per dag contact worden opgenomen met de aannemer via wnzomgeving@vangelder.com of telefoon 06-51376185.   


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten