<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto's: Nelleke de Vries
Foto's: Nelleke de Vries
Regio nieuws

Het paard voor 50 jaar Kapper Jan Teske

Eigenlijk vond iedereen dat Jan Teske wel hoge onderscheiding verdiende. 'Maar daar zitten veel regels aan', zei burgemeester Bouvy-Koene. Maar Jan werd door de gemeente niet vergeten: hij kreeg het beeld van Het Paard als dank voor zijn vele vrijwilligerswerk en zijn jubileum. Jan knipt en scheert al 50 jaar. 'Dit beeld reiken we alleen bij speciale gelegenheden uit', benadrukte de burgemeester. 

En Jan was onder de indruk. 'Dit is overweldigend', sprak de honderden aanwezigen die naar Het Wapen waren gekomen, toe. Bijzonder was de aanwezigheid van zijn 91-jarige moeder. De familie van Jan is al 150 jaar ondernemer in het dorp. En Jan zelf knipt en scheert al 50 jaar, eerst in de Voorstraat, de laatste jaren in het Ambachtspad. In de Voorschotense Krant heeft hij de lezers de afgelopen weken kennis laten maken met zijn voorvaderen. Cees Bijloos deed dat nog eens verbaal over. 

Maar Jan deed meer. Was jarenlang vrijwilliger bij de brandweer. 'Als de pieper ging, nam ik regelmatig de fiets van de klant in de stoel. Heb heel wat fietsen overgehouden', lacht hij. Maar ook zijn jaren bij het Comité Paardenmarkt waar hij penningmeester is. 

Dochter Camilla en neef Daan lazen de gedichtjes voor van vader Jaap Teske. De gedichten zijn gebundeld en voor iedere aanwezige was er een exemplaar. 
Na het officiële deel kwamen de Bierbengels het feest opluisteren en het bleef nog lang gezellig in de Voorstraat. 

Nelleke de Vries maakte deze foto-reportage

In de volgende krant, op 27 september, het verhaal van Jan zelf. Waarom hij kapper werd, waarom alleen mannen knippen en natuurlijk over Voorschoten. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten