Nieuwe verkeerssituatie centrum Voorschoten
Nieuwe verkeerssituatie centrum Voorschoten

Fietsen in de Schoolstraat vanaf 28 oktober verboden

Algemeen Regio nieuws

(ingezonden persbericht) De Schoolstraat is een voetgangerszone geworden. Dat betekent dat alleen in de Schoolstraat gefietst mag worden buiten winkeltijden. Op 28 oktober plaatst de gemeente verkeersborden in het centrum. Vanaf dat moment is fietsen verboden op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur.

Het fietsverbod geldt ook voor de zijstraten naar de Voorstraat en de Koningin Julianalaan. Het invoeren van een voetgangerszone is een van de maatregelen, die de gemeente heeft ingevoerd om het verblijf in het centrum veiliger en aantrekkelijker voor bezoekers te maken.

Bezoekers kunnen hun fietsen kwijt bij de fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde van de Schoolstraat. Ook zijn er stallingen op het Treubplein en in de Erasmusstraat. De gemeente zet BOA's in om te controleren of iedereen zich aan de nieuwe regels houdt. De afgelopen week hebben de BOA's bezoekers van het centrum er al op gewezen dat de maatregelen eraan kwamen. De eerste twee weken na plaatsing van de verkeersborden geven de BOA's nog een waarschuwing bij overtreding. Daarna wordt een boete uitgedeeld. De boete voor fietsers bedraagt € 55,- (plus € 9,- administratiekosten). De boete voor scooterrijders is € 95,- (plus € 9,- administratiekosten).

Eenrichtingsverkeer Voorstraat
Om de Voorstraat autoluwer te maken wordt nu ook in de Voorstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd tussen de Molenlaan naar de Bloklaan. De Molenlaan blijft zelf wel open voor tweerichtingsverkeer. Het zuidelijkste deel van de Voorstraat en de Treubstraat wordt binnenkort afgesloten, behalve voor ontheffinghouders. Dat maakt het voor bezoekers van het centrum aantrekkelijker en veiliger zich via het Treubplein van de Schoolstraat naar de Voorstraat te begeven.

Onderdeel van verbeterplannen Taskforce Centrum
De gemeente neemt de verkeersmaatregelen op advies van de Taskforce Dorpscentrum. Deze taskforce bestaat uit een groep betrokken Voorschotenaren die het centrum een warm hart toedraagt en de gemeente onafhankelijk adviseert. De Taskforce Dorpscentrum heeft, op basis van input van inwoners en ondernemers, verbeterplannen gemaakt om van het centrum een aantrekkelijke ontmoetingsplek te maken voor bezoekers en bewoners. De verkeersmaatregelen maken onderdeel uit van deze plannen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 23 uur geleden 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00