Hakima El Kaltoumi is betrokken bij de Huiswerkbegeleiding in Vlietwijk. Foto: GroenLinks Voorschoten
Hakima El Kaltoumi is betrokken bij de Huiswerkbegeleiding in Vlietwijk. Foto: GroenLinks Voorschoten

GroenLinks interviewt Huiswerkbegeleiding Vlietwijk

Algemeen Regio nieuws

GroenLinks ging medio september in het Vliethuis in gesprek met Hakima El Kaltoumi. Ze woont in de Vlietwijk met partner en 4 kinderen, en runt daar samen met Linda van der Zwaan de huiswerkbegeleiding. 

Hoe is de Huiswerkbegeleiding Vlietwijk ontstaan?
Toen Hakima's middelste dochter aangaf graag extra aandacht op school te willen krijgen, is het eerste zaadje voor de Huiswerkbegeleiding Vlietwijk geplant. Haar dochter zat in groep 8 en deed het prima, maar ze wilde zelf meer. Toen de school die extra aandacht niet kon bieden, is Hakima op zoek gegaan naar een oplossing. "Op de basisschool is er vooral aandacht voor die leerlingen die er duidelijk bovenuit steken of juist niet mee kunnen komen." De grote middengroep krijgt die extra aandacht niet. "Voor veel leerlingen is dit misschien geen probleem, maar mijn dochter wilde meer leren. Ik wil haar daar heel graag bij helpen, maar ik kan dat zelf niet. Toen heb ik gekeken naar huiswerkbegeleiding, maar die kosten zijn te hoog voor mij. Zeker omdat mijn andere dochter ook wel huiswerkbegeleiding wil."

Hakima kwam in contact met Linda van der Zwaan (commissielid van GroenLinks) en na een lang traject kwamen ze gezamenlijk met een plan om huiswerkbegeleiding in de Vlietwijk mogelijk te maken. Voorschoten voor Elkaar stelde het Vliethuis aan de Einsteinlaan beschikbaar. En mede dankzij Compleet IT, zijn er ook 2 goede laptops geleverd.
"Ik ben in mijn omgeving gaan kijken of er meer kinderen en ouders interesse hadden. Al snel hadden we een groep van 12 kinderen bij elkaar. Ook kende ik een studente die ons kon helpen met de huiswerkbegeleiding, en zij kende weer andere studenten. Door een financiële bijdrage van Fonds 1818 hoeven we slechts € 5,- per keer te vragen. Voor € 10,- per week worden de kinderen dus 4 uur door huiswerkbegeleiders geholpen bij het maken van hun huiswerk!"

"Deelname aan deze groep is niet alleen het begeleiden van kinderen met hun huiswerk, maar ook het bieden van een nieuwe omgeving voor kinderen waar ze zichzelf kunnen zijn. Die sociale functie vind ik ook heel belangrijk. Kinderen die het nodig hebben, zijn welkom."

Wat doe jij bij de huiswerkbegeleiding?
Ik doe een hoop organisatorische dingen, bijvoorbeeld het openen en afsluiten van de ruimte, het contact met de ouders en met de studenten, maar ook de administratie, het bijhouden van de betalingen en het uitbetalen van de studenten.

\Wanneer gaat de begeleiding weer van start?
Per 1 oktober is de huiswerkbegeleiding weer gestart. We hebben op dit moment 11 kinderen op de groep dus is er nog plaats voor 1 kind. Meer kinderen plaatsen is nu lastig omdat we wel voldoende begeleiders moeten hebben want we streven wel naar 1 begeleider op 4 kinderen.

De huiswerkbegeleiding vindt plaats op dinsdagen en donderdagen van 17.00 tot 19.00 in het Vliethuis (buurtcentrum Vlietwijk).

Voor meer informatie (zowel kinderen/ouders als studenten/begeleiders) kan je contact opnemen met Hakima El-Kaltoumi (romaisa_2104@hotmail.com) of Linda van der Zwaan (lvanderzwaa@gmail.com).


 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42