<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Marjolein

Fietsen in de Schoolstraat

INGEZONDEN BRIEF

Terwijl ik dit schrijf, vraag ik me af of het schrijven hierover nog zin heeft. Met geen enkele ingezonden reactie voordat het fietsverbod werd ingevoerd, is iets gedaan. Evenmin met de vele reacties die binnen kwamen nadat het verbod werd ingevoerd. Omdat de verbodsborden al klaar stonden voordat besluitvorming in de gemeenteraad had plaats gevonden, was dit te verwachten. De taskforce centrum was voorstander van het fietsverbod. Welke inwoners maakten daar deel van uit? Was de samenstelling een afspiegeling van de inwoners?

Wie jong is, goed ter been en dicht bij de Schoolstraat woont, zal zich niet druk maken over het fietsverbod is. Dat is anders voor de vele inwoners die graag op de fiets naar het centrum komen, in het bijzonder de inwoners die minder goed ter been zijn. De auto is voor hen geen optie omdat zij na parkeren alsnog alles te voet moeten doen. Bovendien is autogebruik slecht voor het milieu.

Het merendeel van de centrumwinkeliers was bij stemming voorstander van het fietsverbod. Waarom eigenlijk? Ik voel me door de winkeliers "in de steek gelaten". Welke zwaarwegende argumenten de doorslag hebben gegeven, weet ik niet. Daarover is niet duidelijk gecommuniceerd.

Dat het in de Schoolstraat riskant is te fietsen als er een evenement is: Koningsdag, intocht Sinterklaas, Halloween, paardenmarkt, weekend van Voorschoten, o.i.d. klopt. 

De reactie van de twee centrumwinkeliers dat de voorschotenaren het fietsverbod niet begrijpen omdat de herinrichting van het Treubplein nog op zich laat wachten, begrijp ik niet. Komend van de Veurseweg is het ver lopen door de Schoolstraat tot het Treubplein. Dat daar dan een fonteintje is, neemt mijn bezwaar tegen het fietsverbod voor de hele Schoolstraat en de zijstraten/stegen niet weg. 

Wellicht is het fietsverbod bedoeld voor echtparen met kinderen die op hun gemak willen funshoppen. Op zaterdag en (minder) op vrijdag zie ik dat gebeuren. Ik bepleit het daarom fietsverbod te vervangen door navolgend compromis: van maandag t/m donderdag en op zondag (tenzij er een evenement is) fietsen toestaan in de Schoolstraat en zijstraten/stegen, op vrijdag en zaterdag  fietsen verbieden in de Schoolstraat en stegen tussen School- en Voorstraat.

TW
Voorschoten, 6 januari 2020
(Naam en adres bij de redactie bekend)
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten