<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Amnesty: Voorschoten bedankt!

Afgelopen december organiseerde Amnesty International wereldwijd weer een 'Write for Rights' evenement in het kader van de dag van de Rechten van de Mens op 10 december.
Werd er in 2018 voor vrouwelijke mensenrechten activisten geschreven, ditmaal is er tijdens 'Write for Rights' speciale aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren. 

De jongeren waarvoor geschreven werd, hadden zich 'schuldig' gemaakt o.a. aan het helpen van vluchtelingen uit de zee, aanwezig te zijn op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, actievoeren zonder sluier.

Ook werd er geschreven voor jongeren die thuisloos zijn geraakt doordat de overheid hun huizen onaangekondigd heeft platgewalst, of omdat er mensen ziek zijn geworden door gelekt kwik waar, ondanks beloftes, tot op heden nog niets aan is gedaan.

De werkgroep Voorschoten deed dit jaar voor de zevende keer mee. Op 14 december is er door 33 mensen geschreven in het Museum Voorschoten dat belangeloos ruimte beschikbaar had gesteld voor dit doel.

Dank aan de vrijwilligers van het museum die zich hiervoor hebben ingezet.
Dank ook aan de Protestante Gemeente van Voorschoten waar mensen in de gelegenheid werden gesteld om na de kerkdienst brieven te schrijven.


Het resultaat van de afdeling Voorschoten/Wassenaar is: 
Museum Voorschoten: 205 
Prot. Gemeente      :  69 
Totaal Voorschoten       : 274 
Totaal Wassenaar     : 134 
Totaal              : 408 brieven en kaarten plus een prachtige kindertekening.    

Volgend jaar zullen we zeker weer aanwezig zijn. Dan voor de achtste keer.
Hopelijk tot ziens.

Berta Both en Mariëtte van der Kooij
Namens de Werkgroep Amnesty
Voorschoten/wassenaar
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten