Rob en Wendy zetten zich in voor het redden van pony's en veulens, u kunt meehelpen door donateur te worden. Foto: Vsk
Rob en Wendy zetten zich in voor het redden van pony's en veulens, u kunt meehelpen door donateur te worden. Foto: Vsk

Stuk land gezocht, "Red pony's van de slacht

Algemeen diversen

In mei vorig jaar las u in de Voorschotense Krant het verhaal over Rob Rekelhoff die zich inzet om pony's en veulens te redden die anders bestemd zouden zijn voor de slacht (zie onderstaand het artikel).

Stuk land gezocht voor Rob's pony's.

Op dit moment heeft Rob een veldje achter La Place in Zoeterwoude, waar hij 26 Shetlandpony's opvangt. Per 1 maart moet hij daar weg. Wie heeft er een loods, stal of een stuk grond te huur voor Rob, waar deze pony's nog een mooi leven kunnen hebben? Rob wil graag doorgaan met zijn werk "Red Pony's van de slacht". U kunt contact opnemen met Rob Rekelhoff via robrekelhoff@gmail.com

Üit de Voorschotense Krant van mei 2019:

Rob Rekelhoff en Wendy de Graaff zetten zich al een aantal jaren in om met hun Pony Rescue Team pony's en veulens te redden die anders bestemd voor de slacht zouden zijn.

door: Redactie

Voorschoten - Rob vertelt, 'ongeveer 10 jaar geleden kocht ik spontaan een pony op de Voorschotense paardenmarkt, omdat ik fijne herinneringen heb aan mijn jeugd waarin dieren een grote rol hebben gespeeld. Ik had geen idee dat door deze aankoop het leven van de pony was gered. In 2015 bezocht ik een groot aantal paardenmarkten. Bij toeval kwam er een opkoopstal voor slachtpaarden & pony's op mijn pad. Zo ben ik steeds meer pony's gaan redden'.

Pony Rescue team
'Inmiddels doe ik dit samen met mijn vriendin Wendy de Graaff, vervolgt Rob. 'Wij noemen ons het Pony Rescue Team. In december hebben wij een 5 jarige hengst aangekocht, noemden hem Tommy. Hij heeft dagelijks hele verhalen tegen ons, heeft het naar zijn zin. En een 5 maanden oud veulentje kwam op ons pad, die, alsof hij wist wat hem te wachten stond, in een hoekje met zijn hoofdje naar de grond staarde. Wij gaven hem de naam Binky en hij is nu een energieke & blije pony. Het is zo mooi om te zien dat de dieren aanvoelen dat wij ze helpen. Het geeft ons heel veel voldoening om deze pony's een kans te geven op een goed leven. Voor de pony's heb ik een stal met weide gehuurd in Leiden'.

Wordt donateur van het Pony Rescue Team
Rob en Wendy zoeken donateurs. 'Elke pony die geslacht wordt is er voor ons een te veel. Maar helaas is het kostbaar en zitten wij financieel tegen het plafond. Hoe mooi zou het zijn als mensen/bedrijven een pony willen sponsoren en wij er daardoor weer eentje kunnen redden. Wij zoeken een 5 sterren for ever home voor ze! De pony krijgt tot die tijd een plekje in onze stal met een bordje op de deur ""this horse is rescued by" en dan de naam van de donateur'.

Kinderponyfeestjes
Rob en Wendy organiseren ook kinderponyfeestjes geven met o.a. pony poetsen, knuffelen, pony kar & ponyrijden. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de pony's! 'Wij hopen op deze manier mensen te vinden die onze passie delen en zo vele pony's & veulens te kunnen redden en een kans te geven op een nieuw, mooi leven!' Voor reserveringen, info en/of donaties kunt u contact opnemen via ponyrescueteam@gmail.com.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 13 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 15 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 17 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 21 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10