Foto: Vrouw Holle
Foto: Vrouw Holle

Moppereend komt langs bij Vrouw Holle!

Algemeen

Wat een gezellige drukte bij kinderdagverblijf Vrouw Holle afgelopen woensdagochtend 22 januari. Het jaarlijkse voorleesontbijt stond in het teken van het prentenboek  'Moppereend'.  Ieder jaar wordt er tijdens het ontbijt voorgelezen uit  het prentenboek van het jaar, maar dit keer was het wel heel speciaal. Tot grote vreugde van de kinderen was er ook een poppenkast aanwezig!

Het prentenboek 'Moppereend' is geschreven door Joyce Dunbar en gaat over een mopperige eend die graag wil spelen met een ander dier omdat haar eigen vijver is opgedroogd. Al mopperend komt ze langs Hond, maar ze wil geen gaten graven. Ze komt langs Varken, maar ze houdt niet van een modderpoel. En zo komt ze langs allerlei dieren en ze blijft maar mopperen. Ondertussen wordt ze gevolgd door een klein grijs wolkje dat steeds groter wordt. Aandachtig luisteren de kinderen naar het verhaal en kijken ze naar de poppenkast waar al dieren uit het verhaal voorbijkomen. Na afloop wilde alle kinderen knuffelen met Moppereend en haar vriendjes. 

Bij Trias Kinderopvang wordt iedere dag voorgelezen. Behalve dat dit een ontzettend leuke en gezellige activiteit is, stimuleert het ook de ontwikkeling van de kinderen. Je kunt al beginnen met voorlezen met een baby op schoot. Kijk voor meer informatie op Boekstart.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 7 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 7 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 7 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 7 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 13 uur geleden