Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor zwembad de Vliet in Leiden.

Algemeen

Leiden - Op 2 mei gaat het openluchtzwembad de Vliet weer open. Dit prachtige en geliefde zwembad bestaat al sinds 1964. Komend seizoen zullen voor de vijfde keer ook vrijwilligers worden ingezet als toezichthouder. Naast de vaste staf van badmeesters zijn de vrijwilligers betrokken bij het toezichthouden in het bad. Het vrijwilligersteam bestaat uit 27 enthousiaste mannen en vrouwen. Door hun inzet kan de gemeente de laatste jaren het bad steeds iets langer open houden. Graag breiden wij dit team verder uit met kandidaten. Wellicht is het in de toekomst dan mogelijk dat het bad nog iets langer geopend kan worden. Ben je sportief, kun je goed zwemmen en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Dan is dit je kans!

Het bad is ruim vier maanden geopend. Op werkdagen van 7 tot 19 uur en in het weekend van 10 tot 17.30 uur. Voor een goede exploitatie en voldoende toezicht zijn de vrijwilligers onmisbaar. Daarom zoekt Vrienden van de Vliet nog nieuwe vrijwilligers, die onder leiding van een badmeester, een aantal keer 2,5 uur bij het zwembad als toezichthouder ingezet willen worden. Vrijwilligers volgen een instructie van enkele uren en worden getoetst op zwemvaardigheid. Het toezichtplan met de veiligheidsprocedures en regelgeving wordt uitgebreid met je doorgenomen. De minimum leeftijd is 18 jaar. Naast veel waardering van de zwemmers ontvang je een kleine (belastingvrije) vrijwilligersvergoeding.

De diensten voor vrijwilligers zijn van 7-9.30 uur of van 17 tot 19.30 uur. Als dit je aanspreekt stuur dan een e-mail aan vrijwilligersvliet@gmail.com Je ontvangt dan meer informatie en een uitnodiging voor de komende instructieavonden in april.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 12 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 14 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 15 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 20 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10