<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Drie jaar eerder dan de bedoeling was komt er een eind aan Goederaad Fitness van  Ben van der Hoff. Foto : Vsk
Drie jaar eerder dan de bedoeling was komt er een eind aan Goederaad Fitness van Ben van der Hoff. Foto : Vsk (Foto: )

Helaas zal Goederaad Fitnessal op 1 juli a.s. moeten sluiten

Hoewel Ben van der Hoff zelf nog maar net het besluit had genomen, ging het nieuws al als een lopend vuurtje door het dorp, Goederaad Fitness gaat sluiten. In eerste instantie wilde hij nog geen publiciteit voordathij iedereen persoonlijk had kunnen informeren. Maar nu het inmiddels al zo bekend is geworden, vond hij het toch beter er duidelijk over te zijn, op 1 juli a.s. is Goederaad Fitness en ook de zonnestudio gesloten.

Voorschoten - ‘Inderdaad’, zegt Ben, ‘het was de bedoeling dat wij door zouden gaan tot eind 2023, de afloopdatum van het huurcontract voor het pand. Na die datum wordt het pand afgebroken en gaat Niersman starten met de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum met daarboven woningen. Percy Rüben, eigenaar van de Sportinstituut Goederaad, ook in dit pand gevestigd, wil niet tot 2023 wachten en heeft besloten nu al zijn sportschool op een andere locatie voort te zetten. Dat betekent dat ik met de opbrengst van de fitness en zonnestudio alleen kosten van de exploitatie van het pand en de personeelskosten moet dragen. Helaas is dat niet mogelijk, er rest mij dus helaas niets anders dan op 1 juli a.s. met Goederaad Fitness te stoppen'.

Hij zegt als een zakelijke mededeling maar de tranen staan hem in de ogen. Want, vraagt hij zich af, ‘ hoe moet het verder met de mensen die hier werken, vinden zij nog wel een andere baan? En de groepen ouderen 70 en ook 80 jarigen die hier niet alleen voor het sporten komen maar ook voor hun sociale contacten? Gedurende al die jaren dat zij hier gesport hebben zijn er vele groepjes gevormd en vriendschappen ontstaan, mensen kenden elkaar en keken naar elkaar om. Geloof me, ik lig er wakker van’, zegt Ben geëmotioneerd.

37 jaar geleden gaf Ben zijn baan op. ‘ik had een goed bestaan als Hoofd Materieel bij Verkeer en Waterstaat, hoofdcomies A was ik zelfs’. ‘Samen met Paul Goederaad, die overigens inmiddels 87 jaar is en in Alphen woont, besloten wij de sportschool Goedenraad in het voormalig zwembad waar wij nu zitten op te starten’.

‘Een hele omschakeling’, zegt Ben. ‘maar daar heb ik nooit spijt van gehad. Mensen coachen naar een gezonde lifestyle, stimuleren om te sporten, helpen hun houding te verbeteren en ook vaak een luisterend oor bieden, dat was mijn passie, daar heb ik mij altijd met hart en ziel voor ingezet. Hoewel onze apparatuur niet tot de meest hypermoderne behoort, heeft het mensen er niet van weerhouden om bij ons te sporten, want de heel toegankelijke tarieven en de gezelligheid vormden vaak de belangrijkste reden om voor Goederaad te kiezen.

Hoe gaat het nu met Ben zelf verder? ‘Het was bekend dat er een eind aan zou komen maar dat het nu zo heel plotseling moet komen vind ik erg. Ik was al niet meer hele dagen meer aanwezig in de sportschool maar ben er nu elke dag om iedereen te informeren. De sporters reageren geschokt en vragen zich af waar zij na 1 juli moeten gaan sporten'.

'Maar ook na 1 juli zal sport en gezond leven mijn leven blijven beheersen. Naast het sporten heb ik ook een andere passie, ik heb mij verdiept in de voedingsleer en o.a. door middel van mijn maandelijkse column in de Voorschotense Krant probeer ik mensen aan te sporen om niet alleen veel te bewegen maar ik wil ze ook doordringen van het effect van goede voeding op hun gezondheid. Ook via mijn column zal ik mensen blijven aansporen om te bewegen en veel te lopen. Sporten is goed voor je, maar lopen is essentieel voor de mens. Wat veel mensen niet weten is dat lopen de hersenfunctie verbetert. Want lopen is een ingewikkeld proces, de hele coördinatie van de bewegingen terwijl je loopt vormt tevens een training voor je hersenen'.

Ben heeft al veel mensen gesproken en inmiddels al vele hartverwarmende reacties ontvangen van heel veel mensen die hem een hart onder de riem hebben willen steken. ‘Ik ben er enorm van onder de indruk en hoop in de komende tijd iedereen nog persoonlijk te kunnen spreken’, zegt hij.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten