<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Nieuwe adviezen Voorschotense huisartsen

De Voorschotense huisartsen geven onderstaand nieuwe adviezen om de bereikbaarheid van de huisartsenpraktijken in tijden van het Coronavirus (Covid-19) optimaal te houden.

•        Heeft u vragen over het Coronavirus (Covid-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via thuisarts.nl en rivm.nl of bel met het landelijke publieksnummer 0800-1351. Op deze manier wordt de telefonische bereikbaarheid van de huisartsen niet onnodig overbelast.

•        Bij koorts (hoger dan 38 graden) en luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar overleg altijd eerst telefonisch.

•        Kom alleen naar de praktijk wanneer u een afspraak heeft, loop liever niet zomaar langs of naar binnen. Ook voor het ophalen van briefjes of recepten probeer dit zoveel mogelijk telefonisch of digitaal via bijvoorbeeld mail, af te handelen.

•        Indien nodig zullen reguliere controles van bijvoorbeeld de bloeddruk of laboratorium onderzoeken naar bijvoorbeeld suikerziekte mogelijk worden doorgeschoven om onnodige risico’s te verlagen. Dit zal natuurlijk per persoon bekeken worden of het mogelijk is

•        Wat betreft ouderen en kwetsbare patiënten is het advies om fysiek contact waar mogelijk te vermijden en een bezoek aan de praktijk indien mogelijk te voorkomen. Overleg telefonisch met uw huisarts om af te spreken wat voor u op dit moment het beste is.

•        Daar waar mogelijk gaan we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van technische hulpmiddelen zoals e-consulten en eventueel video bellen. 

Kijk op de website van uw huisarts naar de mogelijkheden. Helaas zal in meerdere praktijken de functionaliteit voor het zelf maken van afspraken uitgeschakeld zijn aangezien we conform bovenstaande punten selectief moeten zijn bij het maken van afspraken.

Namens de Voorschotense Huisartsen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten