<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Juf Conny van der Krogt houdt een dagboek bij. Foto: VSK
Juf Conny van der Krogt houdt een dagboek bij. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht

Al voordat het officiële besluit om de scholen te sluiten viel, waren de leerkrachten van de Voorschotense basisscholen al druk bezig met voorbereidingen. Maar zondagmiddag werd het pas echt alle hens aan dek. Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij voor de krant. Onderstaand haar verslag van maandag 16 maart.

Wat een dag! Beginnen met vergaderen. Wat moet er direct gebeuren? Hoeveel kinderen komen er om 8.30? Hoe gaan we alles aanpakken?

Op het schoolplein waren maar weinig ouders en ze reageerden bijna verontschuldigend. Ze werken in de zorg of moeten na een nachtdienst echt slapen om gezond te blijven en hun werk te kunnen blijven doen. 

6 kinderen komen naar school. Terwijl een aantal collega’s met deze kinderen praat, gaat de vergadering met de rest door. Op welke manier gaan we de kinderen onderwijs bieden en is instructie dan nodig op papier of voldoet het om vanuit de methode de instructie te geven?

Na een uurtje gaan we met elkaar aan de slag. Voor elke groep wordt een rooster opgesteld. Alles in een vergelijkbaar format zodat het voor iedereen duidelijk is. Na de lunch sturen we alle ouders een mail met het verzoek in een bepaalde volgorde de materialen voor de komende periode op te halen. We hebben een soort contractje opgesteld zodat iedereen weet wat meegenomen is.

Dan met elkaar de komende tijd doorspreken. Welke kinderen moeten opgevangen worden in de komende weken een wie gaat dat doen? Opnieuw een mail naar de ouders met de laatste informatie. En dan zijn we ontzettend blij met de complimenten die we van hen krijgen. 

Na de toespraak van de premier weten we dat we er nog lang niet zijn en dat ons nog veel te wachten staat. 

Een onzekere tijd waar we hopelijk met elkaar sterker uitkomen. Dit is wat we met elkaar móeten en kúnnen doen.

Morgen weer een dag!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten