Lunch van Het Wapen van Voorschoten voor de leerkrachten van de Fortgensschool. Foto: PR
Lunch van Het Wapen van Voorschoten voor de leerkrachten van de Fortgensschool. Foto: PR

Dagboek van een leerkracht

Algemeen

In een razend tempo hebben de leerkrachten van de Voorschotense basisscholen een alternatief gevonden om les te geven nu de scholen dicht zijn vanwege het coronavirus. Conny van der Krogt, leerkracht in groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over de praktijk van alle dag. 

Na een toch best onrustige nacht starten we vandaag met een kop koffie in de teamkamer. Iedereen heeft de behoefte om in de klas te zijn en na te denken over de komende periode.

In mijn kantoor ga ik aan de slag met het maken van een inventarisatie van de leerlingen die in de komende weken door school moeten worden opgevangen. Niet veel, gelukkig hebben veel ouders opvang voor hun kind kunnen regelen binnen het sociale netwerk.

Al snel zien we dat de kinderen aan het werk zijn gegaan. Wat is het digitaal verwerken van de lesstof dan een uitkomst zeg! Een enkeling heeft nog wat moeite met inloggen, maar rond de koffie is iedereen bezig. Niet altijd met de opdrachten die voor die dag zijn opgegeven. Werken in de werelden (red: Verdiepende en/of uitdagende opdrachten voor rekenen en spelling ) is toch leuker dan de hele les maken! Maar dat zal in de loop van de dagen vast en zeker veranderen.

Om de plaatselijke horeca te ondersteunen besluiten we de lunch te laten verzorgen door de mensen van Het Wapen van Voorschoten. Heerlijke, gezonde broodjes! 

En wat is het fijn om van ouders nog steeds berichten te ontvangen met complimenten. Hiervoor onze hartelijke dank.

Morgen een vergaderdag over de kwaliteit van ons onderwijs. Ja, het gewone leven gaat ondanks alles ook gewoon door!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 9 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9