<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Het dagboek van Juf Conny. Foto: VSK
Het dagboek van Juf Conny. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht (deel 6)

Juf Conny van der Krogt van groep 8 van de Fortgensschool houdt een dagboek bij over haar ervaringen in snel veranderend schoolleven. Vandaag maandag 23 maart: De tweede Thuiswerkweek!

Na alle waarschuwingen van gisteren om zoveel mogelijk thuis te blijven en contacten met anderen te voorkomen, hebben wij besloten om vanuit huis te werken indien mogelijk.

Dat betekent dat het stil is op school. We zijn met 5 collega’s. Een aantal leerkrachten haalt wat werk op en vertrekt weer naar huis. De anderen vangen vandaag de kinderen op en zijn aanwezig voor de telefoon. De laatste ben ik dus.11 kinderen vandaag in de opvang. Gek he, dat klinkt als veel, terwijl er normaal gesproken 230 kinderen in de school zijn. Mooie opmerking van een van ons…. Als het aantal zo op blijft lopen, hebben we half mei de halve school. Waarop ik antwoordde dat ik liever de hele school had…

Wat een lieve reacties na het weekend van de ouders als reactie op onze videoboodschappen. Veel ouders hebben ook een filmpje of een foto terug gestuurd waarop wij zien dat de kinderen aan het werk zijn of waarin ze iets zeggen tegen de juffen of meesters.

Vanmorgen heb ik weer een overzicht gemaakt van het werk van deze week. Rond 9 uur spraken mijn duo en ik met 21 van de 26 leerlingen via Teams. Leuk om de kinderen te spreken. Fijn om te zien hoe zij elkaar ondersteunen en via hun eigen whatsapp groep wijzen op de gesprekken die wij voeren.

Ik kreeg van een collega uit groep 4 een fantastisch verhaal over haar leerlingen: zij ging op de fiets de rekenschriften rondbrengen en bijna bij elk huisadres kreeg zij wel een reactie van de kinderen. ‘Juf, tot maandag’, (Nee lieverd, je moet nog een poosje wachten voor je weer naar school mag.) ‘Joepie, nu kan ik weer verder rekenen!’

De juffen van de kleutergroepen brengen vandaag weer pakketjes rond zodat de kinderen weer thuis aan de slag kunnen gaan met allerlei leuke opdrachten. En wat een leuke opdrachten komen er van alle kanten langs! 

Speciale facebookgroepen zijn gemaakt om het voor het onderwijs makkelijker te maken om op afstand les te geven. Wij hebben met elkaar goed gekeken welke sites wel of niet geschikt zijn om ervoor te zorgen dat we niet iedereen overladen met informatie. Met elkaar maken we enorme stappen op digitaal gebied. Dit had ik 2 weken geleden niet kunnen voorspellen. 

We missen elkaar enorm, maar door de mogelijkheid om elkaar digitaal te spreken zijn we toch met elkaar verbonden.

Wij houden ons aan de afspraken van het ministerie.Blijf gezond en let een beetje op elkaar!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten