Afbeelding

Als je niet naar opa of oma kan….

Algemeen Regio nieuws

Door het coronavirus en de maatregelen zijn de deuren van de drie Voorschotense woonzorgcentra hermetisch gesloten. Bewoners moeten op hun kamer blijven en er komt geen bezoek. Het is zwaar voor ze. Op allerlei manieren proberen families te laten zien dat ze aan opa en/of oma denken. Naast de dagelijkse telefoontjes is er meer. 

Zo staat er op de facebookpagina ‘Je bent Voorschotenaar als….’ een filmpje van twee meiden die in Vlietwijk voor alle bewoners en medewerkers een dansje doen. En op de stoep voor Woonzorgcentrum Foreschate is een levensgroot hart getekend.

En voor de kinderen die al een paar weken thuis zitten, is er natuurlijk de berenjacht. Loop door de wijk en tel de beren die voor de ramen staan. Niet met de hele groep maar alleen of met zijn tweeën natuurlijk. Het fenomeen komt uit Engeland overwaaien waar de regenboog favoriet is. Kleur een mooie regenboog (of bewaar de voorpagina van de Voorschotense Krant) en plak die op de ramen. Tellen maar! 

Regent het? Dan kun je altijd nog de tekening van de Voorschotense Krant hier downloaden. 


En op de website van de gemeente staan steeds meer hulpinitiatieven. Voor jong en oud. 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden