Afbeelding

Dagboek van een leerkracht (deel 15: iedereen doet mee!)

Algemeen Regio nieuws

Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool houdt een dagboek bij voor de Voorschotense Krant. Deze keer: De eerste dag van de nieuwe schoolweek. 

Rond 8.20 uur zijn wij buiten om de kinderen op te vangen. Vandaag is het mijn beurt om met de kinderen te werken. De kinderen kennen mij weliswaar allemaal, maar om bij de juf uit groep 8 in het lokaal te moeten werken is best een beetje spannend. En probeer dan maar eens afstand te bewaren bij zo’n klein, toch wat verdrietig mannetje….

Maar gelukkig vangen kinderen elkaar altijd goed op, dus voor we in het lokaal waren was de zorg over en kwamen alle kinderen vrolijk binnen.Na een kwartiertje lezen hebben we met elkaar gepraat over de reden waarom zij op school zijn en de andere kinderen niet. Papa of mama werkt in een vitaal beroep, zoals dat tegenwoordig heet, en dus vangen wij de kinderen op. Wat is het leuk om weer even met kinderen een kringgesprek te voeren. Zelfs over Corona met kinderen van groepen 3 t/m 8 in een lokaal. 

Op school hebben we een afsprakenliedje:
‘Afspraken maken, iedereen doet mee. We zorgen met z’n allen dat het goed gaat.
Een reuze, reuze reuze goed idee, ok!’

Wij spraken over het feit dat wij, volwassenen en kinderen, ons nu aan de afspraken van dit liedje moeten houden om er voor te zorgen dat we zo snel mogelijk weer allemaal op school mogen komen.

Om half tien ging de leerling uit groep 6 in gesprek met de klas en om 10 uur volgde de leerling uit groep 8. De andere leerlingen uit groep 3, 4 en 5 hebben op dat moment rekenles. Veel schakelen, maar wat is het fijn om weer zo bezig te zijn!I Ik heb het idee dat de kinderen het zelf ook weer fijn vinden, zeker als ik met de kinderen van groep 5 een stapje bij de minsommen maak die in de les nog niet geleerd zijn, maar die zij veel makkelijker vinden (en waarvan zij denken dat het veel sneller gaat)

Toevallig moeten kinderen uit de verschillende groepen vandaag werken met delen en heeft mijn collega uit groep 4 een heel mooie en duidelijke instructiefilm gemaakt om dit aan de kinderen in groep 4 uit te leggen. Met elkaar kijken we naar deze film en gaan de kids daarna aan de slag met de opdrachten op hun eigen niveau.Natuurlijk speel je op een zonnige dag wat extra buiten en voor we het weten is het alweer lunchtijd.

In de middag wat voorbereidingen voor de rest van de week en lekker op tijd naar huis.Zelf ook even van de nood een deugd maken en een uurtje met een boek in de tuin.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 11 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 11 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 11 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 11 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 17 uur geleden