Een presentatie over de Spaanse griep. Foto's: Juf Conny van der Krogt.
Een presentatie over de Spaanse griep. Foto's: Juf Conny van der Krogt.

Dagboek van een leerkracht (deel 18, Pandemie)

Algemeen Regio nieuws

Ook de laatste schooldag voor het Paasweekend is voor de leerlingen en Juf Conny van der Krogt nog even hard werken. Ze heeft de leerlingen gevraagd een presentatie over pandemie te maken.... 

Half acht… Rustig opstarten van de dag. Laat ik vandaag alvast de opdrachten voor spelling klaarzetten voor de kinderen, dan kunnen zij beginnen en heb ik even rustig de tijd voor ontbijt en de krant…. Niet dus! 

Telefoon; De gemeente heeft gisteren een mail uitgedaan naar de scholen met het verzoek te melden welke ouders (met een vitaal beroep) geen opvang hebben in het paasweekend of de meivakantie. Ok! Morgen begint het paasweekend al… dus mail de deur uit naar de ouders, in de app groep het bericht dat er een belangrijk bericht is verzonden. 

Opnieuw telefoon; ‘Juf, het lukt niet om in te loggen in Teams vandaag.’ Even opzoeken en oplossen. Oproep via Teams; “Juf, wat moesten we gisteren ook alweer allemaal inleveren?’ Voor ik het weet is het ruim over negenen en ligt de krant nog steeds op de mat en heb ik nog niet ontbeten…

Om 10 uur spreek ik de kinderen. Vandaag hebben we het in kleine groepjes over de rekentoets die de afgelopen dagen is gemaakt. Vooral het optellen en aftrekken van ongelijknamige breuken is een lastig onderdeel. En wat te denken van het vermenigvuldigen van een heel getal met een stambreuk (3 x 1/7 bv) Als je alles door elkaar krijgt van breuken, zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Ook vandaag is er weer een presentatie van een pandemie uit de geschiedenis. Dit keer leren we meer over de Spaanse griep. Een fantasievolle presentatie waarbij heel goed gebruik is gemaakt van de computers. Beginnend en eindigend met de tune van het journaal en met een deskundige die geïnterviewd wordt. Erg goed gedaan. 

De middag start met ‘musicallezen’. Ook nu weer alle kinderen online. Vandaag lezen we het laatste deel van onze musical. Hierin zitten ook wat zang solo's, dat is nog best spannend om online te doen. Hier wordt de komende weken nog wat op geoefend.

Vanmiddag heb ik de lijst voor de opvang voor de komende week weer up to date gemaakt en een gesprek gehad met de sociaal verpleegkundige van het CJG. Ik ga, in de tuin, genieten van een zonnig, ontspannen Paasweekend. Ik wens u allen een gezond en zonnig doch huiselijk Paasfeest!

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 11 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 13 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 14 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 19 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10