Meester Ruud Bol legt in een filmpje uit wat er tijdens de Koningsspelen wel gedaan mag worden. Foto: pr
Meester Ruud Bol legt in een filmpje uit wat er tijdens de Koningsspelen wel gedaan mag worden. Foto: pr

Dagboek van een leerkracht (deel 20 Koningsspelen maar dan anders)

Algemeen Regio nieuws

Juf Conny van der Krogt vertelt over de veranderende wereld van het onderwijs. 

Vandaag is het de dag van de Koningsspelen. Vanmorgen startte de dag dan ook met een leuk filmpje van de gymleerkrachten met een zeskamp voor thuis. Een scorekaart en een uitleg en de kinderen zijn klaar om te starten. 

Voor de kinderen in de opvang op school hebben wij tijdens de middagpauze het plein versierd, alle oranje versierselen te voorschijn gehaald en met elkaar, op gepaste afstand, alle spelletjes gespeeld. Zelf een polonaise nieuwe stijl lukte. Een heerlijke zonovergoten middag.

De ochtend hebben de kinderen thuis en op school gewerkt aan de opdrachten. Onder begeleiding van een aantal collega’s gaan vandaag 12 kinderen aan het werk, verdeeld over 3 groepen. De andere kinderen krijgen digitaal les. In elk geval een gesprek met de kinderen uit groep 6, 7 en 8. Zoveel mogelijk tegelijk, zodat zij elkaar ook even kunnen spreken. De andere leerkrachten bellen kleine groepjes kinderen of individueel. Iedereen geeft aan dat het zo leuk is om elkaar op welke manier dan ook even te spreken.

Tijdens de lunch komt het gesprek natuurlijk weer op de toekomst. Wat zijn de mogelijkheden? Op dit moment moeten we bedenken dat door het verplicht afstand nemen van elkaar elke leerling ongeveer 4 vierkante meter ruimte nodig heeft in een lokaal. Bij een klas van ongeveer 30 kinderen heb je dus 120 m2 nodig om de hele klas te ontvangen. En dan hebben we het nog niet over de ruimte voor de leerkracht, de toiletten, het plein en de mogelijkheid om steeds handen te wassen! De huidige lokalen zijn rond de 42 m2, dus het gaat niet lukken met de hele groep. Dat is wel duidelijk. 

Wat zijn dan de mogelijkheden? En wat als we na 11 mei doorgaan op deze manier? Blijven we dan met deze planning werken of gaan we over een andere vorm nadenken. U merkt het; het houdt de gemoederen flink bezig.We gaan volgende week de zesde week in. Het is dan de laatste week voor de vakantie, maar zal het ook de laatste week zijn waarop alle kinderen thuis werken?

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 14 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 16 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 17 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 22 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10