Vakantie voor Juf Conny. Lees hier haar laatste 'dagboek'. Foto: pr
Vakantie voor Juf Conny. Lees hier haar laatste 'dagboek'. Foto: pr

Dagboek van een leerkracht (de laatste!)

Algemeen Regio nieuws

De afgelopen weken heeft Juf Conny van der Krogt haar dagboek gedeeld over de omslag naar digitaal onderwijs. Het is nu meivakantie en daarna gaan de basisscholen weer open. Lees hier haar laatste dagboek: 

Gisterenavond heerlijk in de tuin een digitale koffieavond met de ouders van groep 8 gehad. Leuk om elkaar te spreken en de verhalen van de kant van de ouders te horen. Fijn ook om te horen dat de ouders tevreden zijn over de manier waarop wij de lessen de afgelopen weken vorm hebben gegeven. 

En dan vandaag een drukke dag! Vanmorgen eerst gezellig met de kinderen van de groep gekletst over het feit dat we na de vakantie elkaar weer zien. Gedurende de ochtend nog met de verschillende collega’s overleg gehad over de indeling van de groepen. Onze leerlingen krijgen om de dag les in 2 verschillende groepen. Bij het indelen hebben wij gekeken naar de grootte van de groep, maar ook naar de mogelijkheden die er zijn om de leerlingen voldoende zorg te bieden. Kinderen uit samengestelde gezinnen met andere achternamen moesten ook in de juiste groepen verdeeld worden. 

Rond de middag waren wij klaar met de indeling en bespreken we met elkaar de brief voor de ouders. Staat alle informatie er in, zal iedereen het op deze manier begrijpen of zullen er nog vragen komen. Dat laatste verwachten we zeker. Natuurlijk is het niet makkelijk om je kinderen bij twee verschillende ingangen op het plein af te geven. Zeker als de kinderen nog klein zijn, maar we rekenen op het begrip van de ouders. Ook de aanpassing in de schooltijden zal wat vragen op kunnen roepen, maar bij alles bedenken wij dat het wellicht maar voor een korte periode is.

Om 15 uur gaat de brief de deur uit en nog geen 5 minuten later heb ik al 4 mailtjes en 3 telefoontjes. De berichten worden dus goed gelezen! Vanmiddag nog zoveel mogelijk de mailtjes en berichtjes beantwoord zodat de ouders weten dat het voor elkaar is. Een enkeling nog niet helemaal gerustgesteld, maar we hebben 2 weken om over een oplossing na te denken als dat echt nodig is.Om 17 uur nog even snel de planten in mijn klas water gegeven, anders hebben zij dorst tijdens de vakantie.

En nu…. Heerlijk in het zonnetje in de tuin dit verslag schrijven. Op de achtergrond de schooltelefoon die gaat, terwijl ik met een buurman even een praatje maak. Genieten van 2 weken vakantie.De afgelopen weken heb ik elke schooldag een verslag gemaakt van mijn werkzaamheden in een voor ons allen vreemde situatie. Een periode die later in de geschiedenisboeken zal komen. Een periode waarin wij, leerkrachten, kinderen en ouders, in een stroomversnelling zijn gekomen als het gaat om lesgeven op afstand.

Wij hopen en vertrouwen erop dat iedereen in de komende weken zich blijft houden aan de afspraken die wij met elkaar gemaakt hebben om samen het virus de baas te blijven. Na de meivakantie horen we al vrij snel of de versoepeling van de maatregelen door zullen gaan.

Nu gaan we genieten van de Woningsdag, zoals de verjaardag van onze koning dit jaar genoemd gaat worden. Misschien wordt het tijd dat ik mijn saxofoon pak om de melodielijn van het Wilhelmus te gaan oefenen. Geïnspireerd door het lied voor de koning van mijn collega. Onder deze tekst is het filmpjes te zien. 

Voor mij stopt nu het schrijven van mijn dagboek. Ik hoor van veel mensen dat zij de berichtjes gelezen hebben. Dank hiervoor. Ik hoop met deze berichten een kijkje te hebben gegeven in mijn leven als leerkracht van de Fortgensschool.


Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 11 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 12 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 14 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 18 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 18 uur geleden