<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Huize Bijdorp
Foto: Huize Bijdorp
Regio nieuws

Klooster Bijdorp hard getroffen door corona

De congregatie van de Heilige Catharina van Siena in Huize Bijdorp is hard getroffen door het coronavirus. Inmiddels zijn twee zusters en een pater overleden, aldus de website dominicanen.nl. En er zijn nog meer besmettingen onder bewoners en medewerkers. 

Terwijl de maatregelen in de samenleving versoepelen, zijn ze in het klooster juist aangescherpt. De zusters en broeders mogen niet meer van de kamer af en verzorgend personeel mag alleen binnenkomen als er beschermende kleding wordt gedragen. De congregatie hoopt zo het virus snel in te dammen. 

Herdenking
De overledenen zijn herdacht in een korte viering die via de televisie door alle bewoners is gevolgd. Later volgt een uitgebreide herdenking.

Kaartje sturen
Nu de kapel leeg is en bewoners op hun kamers moeten blijven, is er vanuit de congregatie een oproep voor kaarten. Bij voorkeur kaarten van kaarsen of andere lichtjes. Als de quarantaine straks wordt opgeheven, kan er een ketting van kaarten hangen, als ware het een ketting van gebed, in de kapel.

Stuur uw ansichtkaart – evt. met de vermelding ‘Ik ben bij Bijdorp’ – naar:
Huize Bijdorp
t.a.v. Regina Plat o.p.
Veurseweg 3
2251 AA Voorschoten<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten