<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Zwerfvuil in het centrum

Onderstaand een ingezonden brief van een inwoner (naam bij de redactie bekend) over het zwerfvuil in de Schoolstraat, tevens daaronder een reactie op deze brief van het bestuur van de Centrum Ondernemers.

Winkelstraat de Schoolstraat een bende! Het is toch niet normaal dat een op zich redelijk welvarend dorp er met zijn openbare gemeentelijke voorzieningen zo’n bende van kan maken.

Elke zaterdag eind van de dag is het raak in de Schoolstraat en ligt vooral het deel vanaf ongeveer fietsenwinkel Roest tot aan de Hudson en de viswinkel helemaal vol met zwerfafval. En waarom? Waarschijnlijk 1) omdat de wel mooie, maar weinig functionele en ietwat onhandige prullenbakken gewoon te klein zijn. 2) omdat deze als gevolg van hun kleine formaat gewoon vaker geleegd moeten worden. 3) de gemeente waarschijnlijk geen geld meer heeft om op een weekend vuilnismannen de boel te laten opruimen . 4) de lokale winkeliers voor wiens zaken het zwerfvuil heen en weer waait ook geen moeite doen om het op te ruimen.

Hiermee ontstaat er een verpauperd straatbeeld wat met de leegstand van enkele winkelpanden er onherroepelijk toe leidt dat de Schoolstraat een plek wordt waar het niet echt meer plezierig is om te vertoeven. Het is aangetoond dat wanneer een locatie vervuilt en gebrek aan orde uitstraalt, dit individuen aantrekt die zich daar bij thuis voelen. Waardoor bijvoorbeeld ook uitingen met graffiti weer toenemen en hangjongeren met groter gemak weer lege blikjes en flessen laten slingeren.

Mogelijke oplossingen:
- Plaats meer en grotere prullenbakken
- Laat een shift van 2 vuilnismannen op zaterdag om 1700 uur een rondje van 1 uur lopen om het op te ruimen en de bakken te legen
- Als de gemeente dat niet kan bekostigen, dan stel ik voor dat de winkeliers zich verenigen en in toerbuurt het zwerfvuil zelf opruimen, of met eigen geld er iemand een uurtje voor inhuren. Moet niet zo moeilijk zijn toch? Euro per winkelier per zaterdag , meer hoeft het niet te kosten.

Reactie bestuur Centrum Ondernemers
Het bestuur van de centrum ondernemers is momenteel samen met de Ondernemersvereniging Voorschoten en de Taskforce Centrum in nauw overleg met de gemeente over de te nemen maatregelen die de aantrekkelijkheid van het centrum moeten verbeteren. Een van de onderwerpen is inderdaad het zwerfvuil, dit moet worden opgeloste door meer en grotere afvalbakken die ook regelmatiger geleegd moeten worden. Wij verwachten dat het probleem van het zwerfvuil dan ook binnenkort zal zijn opgelost.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten