<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Lege terrassen behoren hopelijk snel weer tot de verleden tijd. Deze week wordt een besluit genomen over uitbreiding van de terrassen. Foto: VSK
Lege terrassen behoren hopelijk snel weer tot de verleden tijd. Deze week wordt een besluit genomen over uitbreiding van de terrassen. Foto: VSK (Foto: )
Ondernemer in beeld

Wellicht meer ruimte voor horeca Voorstraat

  Zakelijk

Als het aan de horeca-ondernemers op de Voorstraat ligt, breiden ze vanaf 1 juni hun terrassen flink uit zodat ze aan de coronamaatregelen van Horeca Nederland voldoen en meer gasten kunnen ontvangen. ‘We zijn in goed overleg met de gemeente hierover’, zegt woordvoerder Paul Bruijnzeels van La Casita, namen de horeca. ‘Ik verwacht deze week  te horen of het door kan gaan.’

Bruijnzeels meent dat uitbreiding van de terrassen goed mogelijk is. ‘Er is inmiddels eenrichtingsverkeer in de Voorstraat dus voor wat betreft het verkeer is er geen probleem. Wel gaan we de terrassen rondom afsluiten zodat er maar één ingang is. Die komt dan aan de kant van de straat. Op die manier kunnen we beter het aantal gasten in de gaten houden.’

‘Wij staan in principe positief tegenover dit voorstel’, zegt wethouder Paul de Bruijn. ‘Maar we willen er wel zorgvuldig mee omgaan en dat betekent dat we ook met omwonenden in gesprek gaan. Dat moet wel op korte termijn want we hebben niet zo heel veel tijd voordat het 1 juni is.’

Verantwoordelijkheid gasten
Er mogen maximaal vier mensen aan een tafeltje of de bar zitten, volgens de richtlijnen van Horeca Nederland. ‘Bestaat je gezin uit meer personen, dan mag dat maar handhaven daarin is lastig’, zegt Paul Bruijnzeels.’ Je kunt om een paspoort of ID kaart vragen maar daar staat geen adres op. Het ligt echt aan de verantwoordelijkheid van onze gasten. Als zij zich aan de regels houden, kunnen wij open blijven’, zegt Bruijnzeels. ‘En hoe graag wij iedereen ook ontvangen, kom niet als je verkouden bent of andere symptomen hebt. Bij binnenkomst vragen wij er wel naar maar kunnen dat verder niet controleren.’

Intelligente exit-strategie
En ook Het Wapen is druk bezig met de voorbereidingen. ’Nog niet alles is geregeld. Wel weten we dat we bij binnenkomst van gasten moeten vragen of zij klachten hebben. Als dat niet het geval is mag het personeel binnen 1,5 meter uitserveren en de tafels afhalen. Daar ben ik wel heel blij mee’, vertelt Mariette Mol. ‘Verder nemen wij natuurlijk alle voorzorgsmaatregelen maar veel ligt inderdaad aan de verantwoordelijkheid die mensen zelf nemen. We hebben een intelligente lockdown gehad, laten we ons nu allemaal ook aan de intelligente exit-strategie houden.’

Reserveren
Toch zijn Paul en Mariette blij met de versoepelde maatregelen. ‘We kunnen nu eindelijk door. Natuurlijk, een vol restaurant zit er voorlopig niet in dus financieel gezien blijft het wel moeilijk maar er kan tenminste iets.'

Bruijnzeels: ‘Wij mogen maximaal 30 personen binnen hebben en die moeten ook van te voren hebben gereserveerd. Anderen moeten we echt weigeren. Waarschijnlijk gaan we in shifts werken. Dus een groep van 17.00 tot 19.30 uur en een tweede groep van 19.45 tot 22.30 uur. In de tussentijd kunnen wij dan schoonmaken.’

Plasketting
En hoe gaat het met het toiletbezoek? ‘We hebben hier al aparte dames- en herentoiletten en wellicht moeten we een plasketting gaan instellen. Ligt de ketting er, kun je naar de wc. Ligt de ketting er niet, dan moet je wachten tot de wc vrij is en wij de gelegenheid hebben gehad om alles schoon te maken’, zegt Paul Bruijnzeels

Terrasgeld
De gemeente is de horeca al tegemoet gekomen door vanaf 1 maart geen terrasgeld te innen. Dat kost de gemeente € 1018,-. ‘Het is een mooi gebaar maar de horeca is voorlopig nog niet uit de problemen. We hebben nog heel wat in te halen. De eventuele uitbreiding van de terrassen zou ons enorm helpen. Het is nu even afwachten wat er kan’, besluit Bruijnzeels die niet kan wachten om zijn restaurant en terras weer te openen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten