Foto's: VSK
Foto's: VSK

Najib Amhali verrast bewoners Adegeest

Algemeen Regio nieuws

‘Ach, ik ben toch werkeloos op het moment’, grijnst cabaretier Najib Amhali. In de tuin van Woonzorgcentrum Adegeest. Met zijn Najibs Muziekboeket en de Focus and Fun Foundation bracht hij deze bloedhete Hemelvaartsdag een anderhalf durend muziekprogramma. 

Familie en vrienden van de bewoners hadden eerder al verzoeknummers ingediend. Van Tina Turner’s Your’re Simply the Best tot ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn, ‘Tulpen uit Amsterdam’, the Sound of Music en nog veel meer. Samen met Dennnis van  Hoorn op drums en Alexander Broussard piano/zang hield hij de aandacht van de bewoners gevangen. 

Tussendoor had Najib gesprekken, achter glas natuurlijk. Met onder andere wijkagent Danny. ‘Is wel een bekend gezicht he, een Marokkaan achter glas. Ik heb het niet gedaan’, schatert hij. Maar ook gesprekken met Ingrid en René, verpleegkundigen van Florence en wethouder Paul de Bruijn. De laatste had voor de mannen een zakje Voorschotense chocola meegenomen. 

Maar de meeste aandacht ging toch uit naar de bewoners. ‘Hebben jullie nog een kamer vrij?’, roept Najib. ‘Ik kom een keertje kijken hoe het hier wonen is.’ 

De Focus and Fun Foundation is opgericht in mei 2019 door founders Chris van Marrelo, Ruud Veenstra en Dennis van Hoorn om muziek daar te brengen waar het nodig is. ‘Dennis van Hoorn is drummer in de band van Najib en vroeg hem om het programma te presenteren’, vertelt Michel Kouer directeur van de Foundation. ‘Samen hebben ze toen een programma samengesteld dat Najib aan elkaar praat. Dat is allemaal mogelijk gemaakt door subsidies van onder andere Fonds 1818. Het geld dat daar vandaan komt gaat naar onder andere de opnames voor de film en de apparatuur. Verder werken wij allemaal als vrijwilliger. 

We hebben programma's voor jongen en oud maar in deze coronatijd hebben we ons vooral gericht op verpleegtehuizen waar mensen echt de deur niet meer uit komen. En het is een groot succes want we hebben voor de komende weken al zo’n 20 boekingen. We doen er zo’n 2 à 3 per week en elk optreden is live te volgen via het youtube kanaal van focus and fun.’

En Najib? ‘Dit is zo leuk’, glundert hij. ‘De mensen genieten. Ja, het is wat anders dan in een zaal maar juist die een op een gesprekken vind ik geweldig.’ Meer tijd heeft hij niet want een bewoonster wil hem even dringend spreken over de overheidsmaatregelen voor cultuur.

Als extra verrassing was er een afvaardiging van 'ADO Den Haag in de Samenleving' aanwezig die een heel groot spandoek ophing ‘Stay strong awhe’.  ‘Gewoon om de mensen een hart onder de riem te steken’, zegt de organisatie. 

En dat de mensen genoten was wel duidelijk. Je hoefde alleen maar naar hun gezichten te kijken. ‘Dit is geweldig’, Michelle Langeveld van Florence. ‘Niet alleen de bewoners maar ook wij hebben genoten. Hier wordt nog lang over nagepraat.'

De opnames zijn nog terug te kijken via youtube https://www.youtube.com/watch?v=_bVcUpP4bR0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 8 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 12 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 13 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 13 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 15 uur geleden