Burgemeester Aptroot en wethouder Paul de Bruin in het nieuwe pand van Voorschoten Voor Elkaar
Burgemeester Aptroot en wethouder Paul de Bruin in het nieuwe pand van Voorschoten Voor Elkaar

Burgemeester en wethouder bezoeken Voorschoten Voor Elkaar op nieuw adres Zwaluwweg 4

Algemeen

Sinds maandag zijn de deuren van Voorschoten Voor Elkaar weer geopend voor een paar medewerkers en bezoekers. Voorschoten Voor Elkaar is inmiddels verhuisd naar de Zwaluwweg en, net als alle organisaties, heeft zij te maken met de coronaregels. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Paul de Bruijn gingen kijken hoe het hen vergaat in deze ongewone tijd.

 Directeur Ria van Vliet: “Wij staan graag dichtbij de inwoners van Voorschoten en zijn gewend aan persoonlijk contact. Dat kan nu niet face-to-face, maar wel via beeldbellen en of wandelen. Toch gaat ons werk door. Juist nu is het belangrijk dat mensen bij ons aankloppen als ze hulp of ondersteuning nodig hebben.” Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot voegt daaraan toe: “Deze moeilijke tijd laat zien dat veel Voorschotenaren iets voor anderen willen doen. Wat positief dat steeds meer inwoners zich melden als vrijwilliger en met ideeën komen om elkaar door de crisis te helpen.”

Het werk van Voorschoten Voor Elkaar gaat door
Het meeste contact tussen hulpverleners, vrijwilligers en inwoners verloopt nu via de telefoon en videobellen. Soms wordt er wel gewandeld met elkaar. In uitzonderlijke situaties spreekt een hulpverlener of vrijwilliger bij iemand thuis af. De sociaal werkers mogen wel de wijk in en inwoners ontmoeten, want zij hebben een ‘vitaal beroep’. Natuurlijk houden zij zich hierbij aan de coronamaatregelen, zoals voldoende afstand houden. Wethouder Paul de Bruijn zegt hierover: “Voorschoten Voor Elkaar pakt ook in deze tijd heel goed haar rol op als luisterend oor en vraagbaak voor mensen die dat nodig hebben. Knap dat ze ondanks de beperkingen zo zichtbaar zijn.”

Voorschoten Voor Elkaar biedt steuntje in de rug en professionele hulpverlening
Voorschoten Voor Elkaar is het eerste aanspreekpunt voor Voorschotenaren van alle leeftijden met vragen of problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien, geldzaken en regelgeving, sociale contacten en relaties, wonen, vrijwilligerswerk, mantelzorg en meer. Voorschoten Voor Elkaar informeert, ondersteunt en wijst de weg. Heeft u een hulpvraag? Neem contact op met Voorschoten Voor Elkaar. Zij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via 071 - 561 90 01.

Zomaar even binnenlopen kan nu helaas niet. Voorlopig moet u van tevoren een afspraak maken als u wilt langskomen. Het kantoor en de andere locaties zijn inmiddels zo ingericht dat er ruimte is om afstand van elkaar te houden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Dit weekend gaat de zomertijd in 3 uur geleden
Afbeelding
22 Nieuwe Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bomen in het Berkhoutpark 11 uur geleden
Afbeelding
Feyenoord komt naar Voorschoten! 23 mrt., 10:29
Afbeelding
Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink 22 mrt., 15:55