<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Parkeren aan beide kanten van de Voorstraat, het mag niet maar gebeurt wel. Foto: VSK
Parkeren aan beide kanten van de Voorstraat, het mag niet maar gebeurt wel. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Nieuwe regels Voorstraat nog lastig in de praktijk

De nieuwe regels die in de Voorstraat gelden, nu de terrassen van de horeca meer ruimte hebben gekregen, blijken in de praktijk nog lastig te volgen. Vooral over het parkeren is onzekerheid. 

Op deze foto, maandagmiddag rond 12 uur gemaakt, blijkt dat auto's aan beide kanten van de Voorstraat parkeren. Voor het verkeer is nu weinig ruimte. Overdag mag er aan de kant van het postkantoor niet geparkeerd worden, wel aan de kant van de terrassen. Na 18.00 uur is de situatie omgekeerd. 

Ook het fietsparkeerverbod in de Voorstraat, trekken mensen zich weinig aan. Nog steeds worden her en der fietsen in de straat gezet terwijl dat niet mag. Navraag bij de gemeente leert dat de fietsparkeerplaatsen op het Wagenerf en Kerkplein nog niet gerealiseerd zijn maar fietsen kunnen wel in de Schoolstraat worden geparkeerd. Er wordt op deze regel gehandhaafd. 

In een tweetbericht erkent waarnemend burgemeester Aptroot dat er nog onduidelijkheid rond de afspraken en de bebording zijn. Hij geeft dit snel te willen bespreken. 

Een overzicht van de maatregelen is via deze link te lezen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten