Afbeelding

Spierfonds zoekt collectanten en collecteorganisatoren

Algemeen

Van 6 tot en met 12 september 2020 is de jaarlijkse collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. In deze week zetten vrijwilligers door heel Nederland zich in voor de strijd tegen spierziekten. Het Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten en financiert wetenschappelijk onderzoek. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen om deze onderzoeken te financieren en daarom kunnen wij álle hulp gebruiken. Het Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wilt u ons helpen? Meld u aan als collectant of vraag mensen in uw omgeving of zij willen helpen. Mede dankzij onze vrijwilligers hebben we oplossingen gevonden voor een aantal spierziekten, geweldig! Maar we hebben nog een lange weg te gaan om voor alle 600 spierziekten een oplossing te vinden. Collecteren duurt gemiddeld twee uurtjes, maar het maakt een belangrijk verschil voor mensen met een spierziekte.

Neem bijvoorbeeld Isa. Zij is 14 jaar oud en heeft een spierziekte. Haar moeder Jenny collecteert al jaren voor het Spierfonds. Jenny: “Het is niet altijd makkelijk voor Isa of voor ons om te leven met deze vreselijke spierziekte, maar gelukkig hebben we steun van elkaar en de mensen om ons heen. Het Spierfonds financiert wetenschappelijk onderzoek dat voor Isa hopelijk een verschil kan maken. Daarom collecteren wij elk jaar met het hele gezin! Helpt u ook mee?

Kwetsbare doelgroepHet coronavirus houdt ons dit jaar allemaal in z’n greep. De invloed ervan is groot, op veel verschillende vlakken. Mensen met een zwakkere gezondheid, zoals mensen met een spierziekte, leven nog steeds met de angst om besmet te raken. Voor deze mensen is een longontsteking levensgevaarlijk. Juist in deze tijd blijkt daarom weer hoe hard wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is.

Collecteren in tijden van de coronacrisisAlle collecterende goede doelen in Nederland hebben gezamenlijk een protocol opgesteld om te zorgen dat collectanten en gulle gevers in Nederland veilig aan collectes kunnen participeren. Hierin wordt rekening gehouden met de anderhalvemetersamenleving en staat ieders persoonlijke veiligheid centraal. Alle nieuwe collectanten worden hierover tijdig geïnformeerd. Zo kunnen we samen op een veilige manier toch geld inzamelen voor de strijd tegen spierziekten.

Kunnen de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland rekenen op uw steun? Meld u aan via www.spierfonds.nl/collecteren. Bedankt!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum gisteren 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00