Afbeelding

Juf Corrie Münker staat 40 jaar voor de klas

Algemeen Regio nieuws

En dat is een mooi moment om juf Corrie te feliciteren en eens in het zonnetje te zetten. Juf Corrie is een bekend gezicht bij de Emmausschool

Na het behalen van de Kleuterkweek, was er weinig vooruitzicht op een baan door een overschot aan leerkrachten. Dus de eerste tijd was het alleen invallen op diverse scholen.Op 1 januari 1978 was er de eerste ‘echte’ kleuterklas op de Mgr. Bekkerschool (nu: de Regenboogschool) in Voorschoten. Na vijf jaar was daar het kleuteraantal zo laag, dat ze daar -met pijn in het hart- afscheid moest nemen.

Gelukkig kon Corrie gelijk aan de slag bij de Emmausschool (vroeger Mariaschool). Héél bijzonder, want hier heeft zij zelf ook haar lagere schoolperiode doorgebracht. Het was een fijn gevoel om daar weer terug te komen en wederom aan de slag te gaan met kleuters.

Na een korte onderbreking, door het krijgen van twee kinderen, kwam er een deeltijdbaan beschikbaar bij de kleuters. Die kans greep ze met beide handen aan, want werken met kleuters maakt voor Corrie van iedere dag een fijne dag. Kleuters zijn onbevangen en hebben verwondering voor alles om zich heen. Basisvaardigheden aanleren en ze iedere keer een stapje verder helpen, dat is en blijft voor Juf Corrie het allerleukste wat er is.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9