Het dak van Villa Voorschoten ligt vol zonnepanelen. Foto: Villa Voorschot
Het dak van Villa Voorschoten ligt vol zonnepanelen. Foto: Villa Voorschot

Villa Voorschot breidt zonnepanelen uit!

Algemeen Regio nieuws

(persbericht) Sinds 26 juni is het aantal zonnepanelen op het dak van Villa Voorschot aan de Richard Wagnerlaan uitgebreid van 96 naar 185 waardoor het dak nu helemaal vol ligt.Hierdoor is het voor Villa Voorschot mogelijk voor een groot deel aan in haar eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien. 

De zonnepanelen waren al enige maanden geleden door  de firma Van Os op het dak geïnstalleerd, maar vanwege Corona konden ze helaas niet aangesloten worden. Ook voor Villa Voorschot gold dat er aantal maanden geen bezoek was toegestaan. Hierdoor is helaas ook de viering van het 5-jarig lustrum niet doorgegaan.

De enorme uitbreiding van het aantal zonnepanelen was mogelijk door de bijdragen van de Stichting Retourschip, Stichting MC van Beek fonds, het Vaillantfonds en het Rabo Stimuleringsfonds.

Villa Voorschot is een woonwerkhuis van Stichting Voorschot waar sinds 1 april 2015 zestien jongvolwassenen met autisme en nog een andere beperking wonen. Het betreft een integraal project waar wonen, werken begeleiding en sociaal maatschappelijk ondernemen samenkomen. Het gebruik van duurzame energie past in de visie van de stichting. Het huis wordt verhuurd aan Stichting Voorschot door woningbouwcoöperatie De Sleutels in Leiden. Info: www.stichtingvoorschot.nl

Nieuws overzicht

De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag 15 uur geleden
Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd tussen het bestuur en de winnaar van vorig jaar  Old Totally Darkness. De strijd was snel voorbij.
Team Freek van Os en Roestige Rammers winnen touwtrekken 15 uur geleden
Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Koninklijk bezoek op de Emmaus! 27 apr, 08:22
Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 26 apr, 20:00