<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Het is goed wonen in Voorschoten. Tot die conclusie komt ook Elsevier Weekblad. Foto: VSK
Het is goed wonen in Voorschoten. Tot die conclusie komt ook Elsevier Weekblad. Foto: VSK (Foto: )
Regio nieuws

Elsevier zet Voorschoten op 7 in lijst beste woongemeenten

Het is prettig wonen in Voorschoten. Dat weten alle inwoners wel maar nu is het weer bevestigd In het jaarlijkse onderzoek van Elsevier Weekblad naar de beste woongemeenten van Nederland. Net als vorig jaar is de zevende plaats voor Voorschoten.  

Het Gelderse Rozendaal staat prominent bovenaan, gevolgd door Laren in Noord-Holland waar oud wethouder Nanning Mol tegenwoordig burgemeester is. Op plek drie eindigde Heemstede en de vierde plaats was voor Bloemendaal. Buurgemeente Wassenaar haalde plek 5 en Oegstgeest kreeg plek 6.

Om tot een goede vergelijking te komen, berekenden de onderzoekers (redactie Elsevier en Bureau Louter) voor alle gemeenten scores op basis van ruim honderd factoren. Zo werd gekeken naar nabijheid en verscheidenheid van winkels, aanbod van scholen, ziekenhuizen en horeca, aantrekkelijke bebouwing, natuur, ruimte en schone lucht. Ook het sociale klimaat telde: gaan mensen prettig met elkaar om? Werkgelegenheid is niet meegenomen. De hoofdvraag die het onderzoek beantwoordt is dan ook: waar willen Nederlanders wonen als werk er niet toe doet. 'De tien beste gemeenten, waaronder Voorschoten bieden een optimale mix van veel voorzieningen binnen de eigen gemeentegrenzen of vlak daarbuiten', aldus het artikel in Elsevier Weekblad van deze week. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten