<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Van 7 tot en met 12 september collecteert het Spierfonds in Voorschoten.
Van 7 tot en met 12 september collecteert het Spierfonds in Voorschoten. (Foto: Ineke de Wit Prinses Beatrix Spierfonds)
Regio nieuws

Collecte Prinses Beatrix Spierfonds in Voorschoten

Ondanks de huidige coronaproblemen zal de jaarlijkse collecte voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Voorschoten doorgaan. In de week van 7 t/m 12 september a.s. kan een collectant bij u aanbellen voor een bijdrage. Deze kan zowel contant als via een QR-code worden gegeven.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al jaren in voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Er bestaan wel 600 verschillende spierziekten, die alle een grote invloed hebben op het leven van de meer dan 200.000 patiënten en soms zelfs dodelijk zijn. Ons lichaam bevat zo’n 600 verschillende spieren, die allerlei lichaamsfuncties mogelijk maken: zo zijn ademen, praten, lachen en plassen onmogelijk zonder gebruik van allerlei spieren. Het verzwakken of uitvallen van de spieren heeft daardoor al snel een sterk invaliderend effect, waardoor nogal wat patiënten in een rolstoel terechtkomen. 

Over de oorzaken van spierziekten bestaat nog veel onduidelijkheid en daarom is veel wetenschappelijk onderzoek daarnaar nodig. Helpt u mee dat onderzoek mogelijk te maken? We hebben dit jaar gezien hoe kwetsbaar onze gezondheid is. Degenen die al met ernstige gezondheidsklachten over hun spierfuncties te kampen hebben verdienen daarom zeker onze steun. We hopen daarom op uw bijdrage als de collectant bij u aanbelt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten