<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Help mee Vlietland mooier te maken

PERSBERICHT:

Data bekend om Vlietland mooier te maken: schrijf je in om te helpen!

In oktober en november worden in Vlietland zo’n 12.000 zichzelf vermeerderende bolgewassen geplant in 6 verschillende soorten. Ook worden er 150 nestkasten voor verschillende vogelsoorten opgehangen.

Beide activiteiten worden met behulp van vrijwilligers uitgevoerd. Een uitgelezen kans om met eigen handen de natuurwaarden in Vlietland te vergroten en om een leuke, actieve middag door te brengen in dat mooie gebied! Bij het bollenplanten zijn (klein)kinderen o.l.v. volwassenen hartelijk welkom.

Bollen planten

Dit gebeurt in de herfstvakantie op 2 middagen: op woensdag 21 oktober en zaterdag 24 oktober tussen 13 en 17 uur.

Voor begeleiding, materialen en gereedschap (ook op kinderformaat) wordt gezorgd, dus vrijwel iedereen kan meedoen.

Er is plaats voor ongeveer 100 vrijwilligers, met of zonder kinderen.

Ophangen nestkasten

Dit vindt plaats op woensdagmiddag 18 november en op zaterdagmiddag 21 november tussen 13 en 17 uur.

Om van dit project een succes te maken, is er plaats voor ongeveer 25 vrijwilligers, die onder begeleiding van een ervaren bioloog aan de slag gaan. Alle benodigde materialen zijn ter plekke aanwezig.

Bij het ophangen van de nestkasten wordt gebruik gemaakt van ladders, er moet dus worden gesjouwd en geklommen. Daardoor is deze activiteit minder geschikt voor kinderen.

Veiligheidsmaatregelen / coronamaatregelen

De middagen zijn zo opgezet, dat deelnemers zich aan de RIVM- richtlijnen kunnen houden. Zo zijn er bijvoorbeeld voldoende ontsmettingsmiddelen aanwezig en zien de begeleiders toe op handhaving van de veilige afstand. Ook nemen we veiligheidsmaatregelen om goed met het gereedschap te kunnen werken.

Aanmelden als vrijwilliger

Als je als vrijwilliger mee wilt doen aan één van deze activiteiten, schrijf je dan voor 7 oktober in via www.vriendenvanvlietland.nl 

Op de startpagina vind je de link naar het inschrijfformulier. Op dit formulier kun je aangeven waar je je voor opgeeft: voor het bollen planten én /of voor het ophangen van nestkasten. Meld je aan en je ontvangt meer informatie!

Wacht niet te lang met inschrijven, vol is vol.

Einde persbericht.

Voor meer informatie of bijvoorbeeld een foto van onze website kunt u contact opnemen met:

Ton van Geijlswijk

Secretaris Vereniging Vrienden van Vlietland

06-28 63 28 25


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten