Links de twee rijstroken parallelbaan, daarnaast de twee rijstroken hoofdrijbaan (richting Den Haag).
Links de twee rijstroken parallelbaan, daarnaast de twee rijstroken hoofdrijbaan (richting Den Haag). Foto: Rijnlandroute.nl

A4 richting Den Haag dit weekend dicht

Algemeen Regio nieuws

Komend weekend is de vijfde (en laatste) afsluiting van de A4 tussen Leiden en Leidschendam. De A4 is tussen de autoweg N11 en het Prins Clausplein in de richting van Den Haag afgesloten. In de richting Amsterdam blijven 2 rijbanen beschikbaar.

De werkzaamhedenIn opdracht van Rijkswaterstaat bouwt Comol5 een nieuwe duiker onder de A4 bij Leidschendammerhout (hectometerpaal 42.28). De duiker is nodig voor een goede waterhuishouding in het gebied van de Starrevaartpolder en de Damhouderpolder. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor het verleggen van de A4.

De rijbaan richting Den Haag is in september al verlegd naar de definitieve locatie onder de fly-overs van het nieuwe knooppunt Hofvliet. Na dit weekend, op maandag 12 oktober, is ook de rijbaan richting Amsterdam verlegd. 

Op zaterdag 10 oktober overdag worden de funderingspalen geheid voor de wegportalen op het nieuwe wegdeel.

De afsluiting start vrijdag 9 oktober 21.00 en duurt tot maandag 12 oktober 2020 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 1 uur. 

Het verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de snelwegen A12 en de A2.Het verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de snelweg A44. Het lokale verkeer wordt omgeleid via de N11 en de A44.

Bron: Rijnlandroute.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 1 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 6 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24