Links de twee rijstroken parallelbaan, daarnaast de twee rijstroken hoofdrijbaan (richting Den Haag).
Links de twee rijstroken parallelbaan, daarnaast de twee rijstroken hoofdrijbaan (richting Den Haag). Foto: Rijnlandroute.nl

A4 richting Den Haag dit weekend dicht

Algemeen Regio nieuws

Komend weekend is de vijfde (en laatste) afsluiting van de A4 tussen Leiden en Leidschendam. De A4 is tussen de autoweg N11 en het Prins Clausplein in de richting van Den Haag afgesloten. In de richting Amsterdam blijven 2 rijbanen beschikbaar.

De werkzaamhedenIn opdracht van Rijkswaterstaat bouwt Comol5 een nieuwe duiker onder de A4 bij Leidschendammerhout (hectometerpaal 42.28). De duiker is nodig voor een goede waterhuishouding in het gebied van de Starrevaartpolder en de Damhouderpolder. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor het verleggen van de A4.

De rijbaan richting Den Haag is in september al verlegd naar de definitieve locatie onder de fly-overs van het nieuwe knooppunt Hofvliet. Na dit weekend, op maandag 12 oktober, is ook de rijbaan richting Amsterdam verlegd. 

Op zaterdag 10 oktober overdag worden de funderingspalen geheid voor de wegportalen op het nieuwe wegdeel.

De afsluiting start vrijdag 9 oktober 21.00 en duurt tot maandag 12 oktober 2020 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 1 uur. 

Het verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de snelwegen A12 en de A2.Het verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de snelweg A44. Het lokale verkeer wordt omgeleid via de N11 en de A44.

Bron: Rijnlandroute.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 12 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37