Afbeelding
Foto:

Grote filmfestivals naar Voorschoten

Algemeen

Filmtheater Voorschoten is samenwerkingen aangegaan met de gerenommeerde Nederlandse filmfestivals Leiden International Film Festival (LIFF) en International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Daarmee krijgt het Voorschotense publiek dit jaar voor het eerst de kans om een gedeelte van deze festivalprogramma’s in eigen woonplaats te zien. 

Het LIFF vertoont sinds 2006 jaarlijks bijzondere films met nadruk op de Amerikaanse onafhankelijke film en voorpremières van films die later in Nederland worden uitgebracht. IDFA is sinds 1988 uitgegroeid tot het grootste documentairefestival ter wereld, met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.

Tijdens het LIFF (30 oktober t/m 8 november) zijn er in Voorschoten dagelijks voorstellingen om 15.30 en 20.00 uur. De editie opent vrijdagmiddag 30 oktober met de ontroerende Noorse film Hope met de beroemde Zweedse acteur Stellan Skarsgård en ’s avonds met My Salinger Year met de Oscar-winnende actrice Sigourney Weaver. In het weekend zijn de Franse film Police met Omar Sy (Intouchables) en de Belgische film Lola vers la mer met de Franse acteur Benoît Magimel te zien. Later in de week staat onder meer de Canadese film Kuessipan op het programma. Deze film gaat over twee hartsvriendinnen die opgroeien in een Inuit-gemeenschap in Québec. In het laatste weekend is een concert van Nick Cave te zien dat hij gaf tijdens de lockdown-periode: Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace evenals de op een waargebeurd verhaal gebaseerde Franse feelgoodfilm Un triomphe over de opvoering van Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ door een groep gevangenen.

De IDFA-voorstellingen in Voorschoten vinden plaats van 18 t/m 29 november. Aan de programmering daarvan wordt nog gewerkt. Van circa zes spraakmakende documentaires worden voorpremières vertoond.

Filmtheater Voorschoten houdt zich aan de coronamaatregelen. Voor iedere voorstelling zijn maximaal 30 kaartjes beschikbaar via de website www.filmtheatervoorschoten.nl Entree: € 8,50, Nick Cave: € 12,50. 

Adres: Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten.
Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk. Filmtheater Voorschoten projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Bliksemactie voor Oekraïens jeugdkoor levert € 5.250,- op 1 uur geleden 1
Afbeelding
De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact 4 uur geleden
Afbeelding
Cultuur in het dorp nog beter op de kaart zetten 5 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek gaat duurzaam met Albert Heijn 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente wil meer aandacht voor toegankelijkheid 23 uur geleden