Foto: Gemeente Voorschoten
Foto: Gemeente Voorschoten

Dank aan alle pleegouders in Voorschoten!

Algemeen Regio nieuws

(persbericht gemeente) 2020 is een ongewoon jaar. De maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen hebben grote invloed op ons leven. We zien elkaar minder en zijn meer thuis. Maar ‘thuis’ is niet voor iedereen een veilige haven. Vorig jaar hebben meer dan 23.000 kinderen in Nederland, voor een kortere of langere periode, bij pleegouders gewoond. Van 28 oktober tot 4 november is het de Week van de Pleegzorg. De gemeente bedankt alle pleeggezinnen in Voorschoten voor hun belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het geluk van deze kwetsbare kinderen.

Wethouder Paul de Bruijn: “Het is heel ingrijpend als een kind uit huis wordt geplaatst, voor het kind én het gezin. Als uithuisplaatsing de beste oplossing is, willen we zorgen dat kinderen worden opgevangen in alternatieve en kleinschalige gezinsvormen. Geweldig dat mensen bereid zijn om kinderen op te vangen! Om de pleegkinderen en de pleegouders zo goed mogelijk te ondersteunen werken we aan voorlichtingsfilms, ontmoetingen tussen pleegouders om ervaringen uit te wisselen en trainingen voor professionals. Soms zien we ook mensen die graag pleegouder zouden willen zijn, maar tegen bepaalde drempels aan lopen, ook hier moeten we proberen deze drempels te verlagen.”

Pleegouders zijn nodig
Op dit moment zijn er in Voorschoten ruim 20 pleeggezinnen. Toch is er nog steeds een tekort en wachten nog veel kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleeggezinnen hard nodig. Met de campagne Openjewereld.nu nodigt Pleegzorg Nederland iedereen uit om in de wereld van pleegzorg te stappen. Ieder kind is anders en daarom zoekt Pleegzorg Nederland een heleboel verschillende soorten pleegouders. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Voor korte of voor langere tijd. Er is meer mogelijk dan je denkt en het belang is groot.

Kaart voor pleeggezinnen in Voorschoten

De gemeente heeft pleeggezinnen in Voorschoten een kaart en een bloemenbommetje gestuurd als dank voor hun inzet. Bent u ook pleegouder maar heeft u niets ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente via 14071 of gemeente@voorschoten.nl. Vermeld duidelijk dat het om de Week van de Pleegzorg gaat. In verband met de privacy konden nu alleen de gezinnen bereikt worden die in beeld zijn van de jeugdzorgaanbieders, waaronder Jeugdformaat, Timon, Horizon, Enver en de William Schrikker Groep.

Meer informatie
Lees meer over het pleegouderschap op www.pleegzorg.nl of www.openjewereld.nu

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 9 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9