Er kan gestart worden met de bouw van het tweede deel van de fly-overs, op de foto aan de rechterkant. De heiwerkzaamheden starten later deze maand (20 november)
Er kan gestart worden met de bouw van het tweede deel van de fly-overs, op de foto aan de rechterkant. De heiwerkzaamheden starten later deze maand (20 november) Foto: Rijnlandroute.nl

De Rijnlandroute vanuit de lucht

Algemeen Regio nieuws

Er zijn weer nieuwe luchtfoto’s gemaakt! Met deze keer de overzichten waarop de veranderingen aan de A4 en de A44 goed te zien zijn. Vrijwel ongemerkt schuift het verkeer een aantal keer op, zodat de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd en het verkeer kan blijven doorrijden. 

Op de A4 rijdt het verkeer ter plaatse van het knooppunt Hofvliet in aanbouw al op de definitieve locatie, onder de fly-overs door. Op de A44 is net een belangrijke stap gezet in de fasering: de rijbanen zijn verlegd naar de westzijde en het verkeer rijdt over de nieuw gebouwde viaducten. Op dit moment wordt de oostelijke kant van de oude viaducten gesloopt, waarna begin volgend jaar kan worden gestart met de nieuwbouw van de oostelijke kant. Volgend jaar zomer zijn de viaducten en de tussenliggende rijbaan klaar en is de verbreding van de A44 voltooid.

In de ontvangstschacht van de tunnel wordt komende week gestart met de voorbereidingen van de ontmanteling van het boorschild van de tunnelboormachine. De hijsogen worden vastgelast waarmee de verschillende onderdelen van de machine uit de bouwkuip kunnen worden gehesen. Binnenkort volgt meer informatie over de ontmanteling van de machine. 

Aan de oostzijde zijn inmiddels 2 van de 4 volgwagens van de tunnelboormachine de tunnel uit getrokken. Het opruimen van het logistieke terrein dat nodig was tijdens het boren van de twee tunnelbuizen, is vergevorderd, de bentonietscheidingsinstallatie is volledig ontmanteld en afgevoerd en de persleidingen voor de afvoer van boorgrond naar de Vlietland plas zijn grotendeels opgeruimd.

Meer foto’s: https://www.comol5.nl/n434/bouwupdate-vanuit-de-lucht-18/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten gisteren
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1