Afbeelding

Elke zondag een engel meer!

Algemeen

Persbericht PGL Leiden
Doet u mee? Zet u vanaf 29 november elke adventszondag een engel meer voor uw raam? Wat zou het mooi zijn als er op weg naar Kerstmis steeds meer engelen te zien zijn in Leiden. Deze oproep geldt voor iedereen die Kerst wil vieren. Ook de Leidse basisscholen worden uitgenodigd aan deze engelen-actie mee te doen. De kinderen kunnen dan, ondanks alle beperkingen, op engelen-jacht gaan in de stad.

Dit idee komt van de vijf predikanten van de Protestantse gemeente Leiden, ds. Mirjam Buitenwerf, ds. Ellis Ezinga, ds. Ton Jacobs, ds. René Venema en ds. Margreet Klokke. Zij realiseren zich, dat het gezamenlijk vieren van het kerstfeest in deze Coronatijd door velen extra zal worden gemist.

De sfeer is altijd zo bijzonder in deze periode, met mooie liederen, extra verlichting en kerstbomen thuis en in de kerk. De meesten zullen advent en Kerst thuis vieren, wellicht noodgedwongen achter een laptop of voor de televisie. Hoe zorgen we dan toch voor een gevoel van verbondenheid? Hoe kunnen we toch iets proeven van de sfeer van verwondering, die hoort bij deze tijd van het jaar?

Misschien op deze manier: door degenen die Kerst vieren te vragen om elke adventszondag een engel meer achter zijn of haar raam te zetten. Lopend of fietsend door de stad geeft dat een gevoel van verbondenheid. Hoe meer engelen, hoe meer verwondering en vreugde, op weg naar het feest van de menswording van God, de geboorte van Christus in ons midden, ook in 2020.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Informatiebijeenkomsten over aanpassing Europaweg en Lammenschansplein 16 uur geleden
Op 15 mei is er de Verwondermarkt bij basisschool Het Kompas
Verwonder in Voorschoten 17 uur geleden 1
Begrotingsbehandeling 1971/1972 met v.l.n.r. wethouder Esselaar, wethouder Baron de Vos van Steenwijk, burgemeester Van der Haar, gemeentesecretaris Eveleens, wethouder Iestra en wethouder Pels.
PvdA herdenkt oud-raadslid en wethouder Paul Pels gisteren 1
Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 30 apr, 13:16 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 30 apr, 12:00 1