<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: de selfie-challenge

Het digitale dagboek van Juf Conny van der Kroft gaat verder: Vanmorgen al vroeg gestart… We moeten nog een flink aantal instructiefilmpjes opnemen, zodat de kids de hele week aan het werk kunnen. Eerst alle rekeninstructie voor deze week gemaakt, daarna een snelle kop koffie en de kinderen komen al binnen.

Gisteren is afgesproken dat wij buiten de lokalen toch maar een mondkapje gaan dragen. Met het oog op meerdere besmettingen op verschillende scholen (gelukkig nog niet in Voorschoten, voor zover bekend) hebben we deze maatregel toch maar getroffen. Wat is het bijzonder om te zien dat de kinderen hier zo snel aan gewend zijn.

Vandaag maken voor onze groep 3 acht kinderen gebruik van de noodopvang. Dus het is gezellig, maar overzichtelijk in de klas. Na een kwartiertje stillezen gaan wij aan de slag met de les. Om te testen of de instructie online voor de kinderen te begrijpen is, kijken we het filmpje met de rekenuitleg. Met muntjes van 5 en 2 cent snoep kopen, dat kan ook alleen maar in rekenboeken hoor. ?? Het blijkt best een lastige opdracht te zijn. In de klas zoeken we het muntgeld op en gaan we winkeltje spelen. Ik hoop dat de ouders ook zoveel plezier hebben gehad met deze opdracht.

Er is vandaag een hele leuke leesles…. Letters en woorden flitsen met een raceauto. Wat een enthousiasme. In de middag gaan we met de tablet op stap. Eerst kijken we hoe je een selfie kan maken met de camera van de tablet, daarna gaan we naar buiten om de opdracht van de gymjuffen uit te voeren.

Voorschotenbreed hebben de vakdocenten gymnastiek een hele gave opdracht bedacht. Er is een soort bingokaart gemaakt met allemaal foto’s van scholen en andere gebouwen in Voorschoten. De kinderen worden in een challenge uitgedaagd om een selfie te maken voor de gebouwen. De foto’s kunnen de ouders doorsturen naar de leerkracht van de eigen school. Wat een leuk idee! Eerst maken we een selfie bij onze eigen school. Wat is dat moeilijk voor de kinderen uit groep 3 hoor. Soms staat er opeens een vinger op de foto, soms sta je er zelf niet op maar het gebouw wel. 

Na een aantal pogingen en tips aan elkaar kunnen we op stap om een aantal objecten in de omgeving te zoeken. Het Baken (vlakbij Huize Adegeest), de Nutsschool en de Emmausschool hebben we al. Dus de eerste vier bingofoto’s zijn afgestreept. Een van ons was zo enthousiast dat hij alvast het park in liep omdat hij wist waar het Paard stond. Maar helaas moesten we terug naar school omdat de dag om was.

Wat was het leuk om onderweg heel veel ouders en oudere leerlingen tegen te komen die ook de challenge aan waren gegaan. Wij zijn heel benieuwd wie het eerst alle selfies heeft gemaakt.

Na schooltijd hebben we de filmpjes voor de Taallessen opgenomen en alles aangevuld. Ook het verhaal van de Boze Heks is weer aangevuld. Kortom… een gevulde dag met een gouden randje.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten