Vlnr Directeur Yvonne van Baalen van Voorschoten Voor Elkaar, wethouder Paul de Bruijn en Ton Goemans, voorzitter van het Seniorenmagazine. Foto: Andre Potters-Kemp
Vlnr Directeur Yvonne van Baalen van Voorschoten Voor Elkaar, wethouder Paul de Bruijn en Ton Goemans, voorzitter van het Seniorenmagazine. Foto: Andre Potters-Kemp

Website ‘Meedoen in Voorschoten’ is live!

Algemeen Regio nieuws

(persbericht) Wethouder Paul de Bruijn ‘opende’ pas geleden officieel de website ‘Meedoen in Voorschoten’ door een taart met een afbeelding van de homepage aan te snijden. Hij werd daarbij vergezeld door Ton Goemans (voorzitter van het Seniorenmagazine) en Yvonne van Balen (directeur van Voorschoten Voor Elkaar).

Meedoen in Voorschoten biedt sociaal maatschappelijke organisaties in Voorschoten de mogelijkheid om hun activiteiten en bijeenkomsten op een centrale plek te publiceren. Ook burgerinitiatieven mogen op deze website activiteiten plaatsen. Dit is helemaal belangeloos; de website heeft geen ander doel dan Voorschotenaren te informeren over alle activiteiten die in hun gemeente georganiseerd worden.

Zo willen we bouwen aan één centrale agenda binnen het sociaal domein. Inwoners van Voorschoten kunnen op deze website laagdrempelig naar activiteiten zoeken. Mogelijk ontdekken bezoekers op deze manier ook organisaties of activiteiten waarvan ze nog niet wisten!

Meedoen in Voorschoten is een initiatief van de Stichting Senioren Voorschoten (uitgever van het Seniorenmagazine) in samenwerking met Voorschoten Voor Elkaar. Een paar jaar geleden ontstond op de redactie van het Seniorenmagazine Voorschoten de behoefte om de vele gepubliceerde activiteiten ook in een moderne digitale agenda beschikbaar te maken. Doelgroep: de senioren van Voorschoten. Dus werd als jubileum cadeau (ter gelegenheid van het tweede lustrum) een bedrag beschikbaar gesteld voor het bouwen van Meedoen in Voorschoten. Ook Voorschoten Voor Elkaar bleek behoefte te hebben aan een digitale agenda. Doelgroep: Voorschotenaren van alle leeftijden. Zodoende werden de handen ineengeslagen, met als resultaat deze website.

De site werd ontwikkeld onder de vleugels van Voorschoten Voor Elkaar, dat naast de lustrumgelden voor de bouw ook nog een donatie kreeg van Stichting Gezond Voorschoten voor het onderhoud en up-to-date houden van de informatie in de eerste drie jaren. Een lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. Samen op weg naar één routekaart binnen onze Gemeente.

Neem gerust een kijkje: www.meedoeninvoorschoten.nl of mail naar meedoen@voorschotenvoorelkaar.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Bliksemactie voor Oekraïens jeugdkoor levert € 5.250,- op 1 uur geleden 1
Afbeelding
De VoorschotenLoop houdt unieke 10 Engelse mijl intact 3 uur geleden
Afbeelding
Cultuur in het dorp nog beter op de kaart zetten 5 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek gaat duurzaam met Albert Heijn 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente wil meer aandacht voor toegankelijkheid 22 uur geleden