The Walking Stressed, met sportieve groeten van Fit20
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

The Walking Stressed, met sportieve groeten van Fit20

De wereld Netflixed, dat hebben jullie in mijn vorige blog kunnen lezen. Ik ben tegenwoordig ‘’The Walking Dead’’ aan het afkijken, 7 seizoenen aan zombies en het laat me niet echt los. Dat is dan ook gelijk het enige positieve aan de verlenging van de lockdown, ik heb nu wel tijd die serie af te kijken.

Oké, beeld je even in. Er heerst een pandemie in de wereld, niet van corona maar van een zombievirus. Jij bent 1 van de laatste overlevenden...

Je hebt eten nodig want we blijven natuurlijk jagers en verzamelaars. Je moet een gebouw in, het is overal donker, je opent een deur en BAM!! er komt een zombie op je af...

Als die zombie tevoorschijn komt krijg jij een hele dikke injectie cortisol. Nou ja, waarschijnlijk bij het opkomende dreigende muziekje op de achtergrond al.

Cortisol is een stresshormoon dat we aanmaken als we onder stress komen te staan. We hebben hierdoor voor een kort moment een hele krachtige energiebron. Super handig want als er achter een kelderdeur onverwachts een zombie vandaan komt, kun je wel een kleine boost gebruiken!

Wij hebben natuurlijk geen (echte) zombies. We hebben wel te dealen met corona en lockdowns die stress opleveren. We zitten allemaal weer in een lockdown en hoelang deze nog duurt? We don’t know...

Voor velen betekent dit stress. Stress door wat er gebeurt op zakelijk vlak. Verlies van bedrijf of baan en ook verlies van zekerheid. Voor sommigen betekent dit stress aan het thuisfront. Veel ouders moeten ineens multitasken met een baan en het lesgeven van kinderen.

Een zombie in een donker huis achter een krakende kelderdeur kan ons lijf nog hebben. Een hele dag vol met donkere gangetjes, krakende deuren, dreigende muziekjes en schreeuwende zombies… daar gaan we heel slecht op. Ons lijf is niet gebouwd voor een langdurig overschot aan cortisol. Kijk maar naar de serie, daar zien ze er ook allemaal heel slecht uit.

Wat zijn hier de gevolgen van?

Een overschot aan cortisol kan leiden tot slaapstoornissen, hartziekten, hoge bloeddruk, overgewicht en concentratieproblemen.

Ik heb goed nieuws! We kunnen met onze dagelijkse lifestyle genoeg dingen doen om ons lijf een beetje te helpen hier goed mee om te gaan.

Er zijn 3 strategieën die ik met jullie deel om gezond in een wereld vol zombies te kunnen leven: geregeld je lichaam uitdagen, gezond eten en slapen! In de lockdown helpen wij onze leden met de eerste 2 punten.

We zijn een stok achter jouw deur. We helpen onze leden met het plannen en uitvoeren van activiteiten en workouts. We communiceren met je via onze N2S app. We plannen je workouts in jouw activiteitenkalender en je krijgt een reminder als jouw workout voor die dag gepland staat.

Daarnaast helpen we een grote groep mensen met hun keuzes omtrent eten en ondersteunen we dit ook via onze app. Nee, dit is niet persé de hele dag salade en ja, je mag echt nog wel een wijntje als dit je leven een stuk leuker maakt!

We maken aan de ene kant inzichtelijk hoeveel je nu eigenlijk verbrandt maar aan de andere kant ook hoeveel energie je tot je neemt. Deze balans is heel belangrijk om zo gezond en sterk mogelijk de lockdown uit te komen.

En slapen? Daar kunnen we jullie helaas niet bij helpen. Netflix wel, er zijn genoeg series die slaapverwekkend worden na een goede bingesessie. ‘The Walking Dead’ kan ik in dit geval afraden, want die houdt me al 7 seizoenen wakker!

Jeroen Harteveld
Fit20 Voorschoten


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten