<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Dagboek van een leerkracht: lockdown verlengd

De scholen blijven langer dicht en dus blijft Juf Conny van der Krogt nog haar digitale dagboek met de lezers delen: 

De krant van vanmorgen begint met ‘Van alle door de lockdown gedupeerde Nederlanders kon de groep onderwijzers, leerlingen en ouders als enige hoop houden op een vroegere heropening.’ Maar nu is de lockdown mogelijk doorgevoerd tot en met 8 februari

Aan de ene kant een naar bericht, want we moeten nog langer online lessen geven en de kinderen moeten nog langer thuis blijven. Maar ook wel een opluchting. Waarom? Omdat wij niet zeker weten of kinderen het virus kunnen overdragen en wij als leerkrachten het mogelijk ook kunnen krijgen. En er is nu meer duidelijkheid over de duur van de lockdown.

Gedurende de dag kwamen vandaag alle ouders weer langs om de materialen voor de komende weken in ontvangst te nemen. Ook zij vertellen dat zij begrip hebben voor de voortdurende lockdown. Wat is het fijn om van veel ouders te horen  dat zij het werken thuis goed kunnen combineren met het werk van de kinderen. De zelfstandigheid blijven zij in de gaten houden. We hebben de ouders ook kunnen aangeven dat na een uitleg, de kinderen minstens 10 minuten zelf moeten werken, zonder een ander te storen. Dat zijn zij in de klas ook zo gewend, dus waarom thuis niet.

Bijna elke ouder geeft aan het fijn te vinden dat de kinderen met lezen nu zoveel aandacht krijgen. Wij hebben hen een aantal keren gemeld hoe belangrijk lezen voor hen is. Nu is er de gelegenheid om de groei in het lezen zelf mee te maken en te ervaren. Wij zijn zo trots op onze kids!

Vanmorgen om 7.30 uur stonden wij de laatste instructiefilmpjes voor deze week op te nemen. Dus het programma voor de hele week is klaar. Dat geeft rust en biedt meer gelegenheid om de kinderen in de klas te helpen. Wij laten de anderstaligen kinderen op school komen, zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van het feit dat we met weinig kinderen in de klas zijn en wij dus veel tijd kunnen besteden aan het lezen in kleine groepjes. Laten we eerlijk zijn; in een groepje van 5 a 6 kun je de kinderen makkelijker volgen dan in een groep van 30. En als je thuiswerkt is het natuurlijk helemaal super als je ouders of grootouders je ondersteunen. Wij zien echt al de goede resultaten hiervan. Blijf vooral zo doorgaan, ouders en kids!

Wij starten met Taal aan een nieuw thema: ‘Het is Feest’. In de klas hebben we al nagedacht over de aankleding van de klas en we hebben een grote discobal gekregen om op te hangen. De komende week denken we na over onze themahoek en gaan we de spullen verzamelen. Ook thuis gaan we de kinderen vragen hoe zij een themahoekje zouden inrichten.

Vandaag zijn we ook voor de eerste keer de dag met elkaar gestart. Er waren wel 12 kinderen online, dus een gezellige groep die allemaal verhalen had over de sneeuwpoppen en het sneeuwballen gooien. Het is nog even zoeken naar de juiste vragen die we elkaar willen stellen, maar daar hebben we nu nog weer 3 weken voor. Zo heeft een langere lockdown ook zijn voordelen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten