Juf Conny van der Krogt is genomineerd als beste Interne Begeleider van Nederland.
Juf Conny van der Krogt is genomineerd als beste Interne Begeleider van Nederland.

Dagboek van een leerkracht: een verrassing voor juf Conny

Algemeen Regio nieuws

Het was een gewone dag voor Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool. Maar die gewone dag kreeg uiteindelijk een verrassende wending.  Ze is genomineerd als beste Interne Begeleider van Nederland in het schooljaar 20/21. In haar digitale dagboek vertelt ze: 

Vanmorgen hebben we in de groep weer een rood/groen spel gespeeld. Welk woord begint met een B of een D. Het is niet moeilijk om dat uit te spreken, maar hoe je de letter schrijft is nog niet voor elke leerling makkelijk. Ook volgende week zullen we nog een aantal van deze lessen met elkaar doen.

Na het gesprek met de hele groep ga ik met een aantal kinderen online om met elkaar naar een begrijpend lezen les te kijken. Deze kinderen lezen al goed en hebben wat meer uitdaging nodig op het gebied van lezen en het begrijpen van de tekst. Het is voor deze kinderen ook nog erg wennen aan het opletten tijdens het lezen. Maar dan is het thuiswerken ook weer een uitkomst. Bij de een is de ouder in de buurt om hen te vragen om mee te doen. Een ander vindt het heerlijk om op de grond te liggen om te lezen en zet haar I-pad op de grond.

Tijdens het hapje/drankje heeft mijn collega een echte Meester Jaap voorgelezen aan de kinderen in de klas en thuis. Een leuk verhaal over het maken van groepjes in de klas.

Een aantal leerlingen had deze week aangegeven zich te vervelen thuis. Voor hen heb ik in de afgelopen week een en ander geregeld. Ik heb hen gevraagd een soort spreekbeurt voor te bereiden. De een over het leven van de mieren, een ander over de zon en planeten en weer een ander over Vincent van Gogh. Dit betekent boekjes zoeken, teksten verzamelen en de bieb bellen. Leuk om uit te zoeken, kost wel enige tijd maar de kinderen zijn er zo leuk mee bezig.‘ Juf, weet je dat er suikermieren bestaan?’ ‘Ik heb al heel veel in over de planeten gelezen hoor!’

En van een van de ouders kregen we vandaag een bloemetje, voor al het werk dat we met de kinderen doen. Het is fijn om te horen. 

Vanmiddag had ik tijd om een keer op kantoor aan de slag te gaan. Ik realiseerde mij dat ik er al 6 weken niet was geweest. Een grote verrassing toen ik één van de vakbladen opensloeg… Mijn collega’s hebben mij, zonder dat ik het wist, aangemeld voor IB-er van het schooljaar 20/21 en tot mijn verrassing ben ik genomineerd! 8 maart weet ik of ik tot de laatste 3 kandidaten behoor. Ik voel me vereerd en ben heel blij met deze waardering van de collega’s. 

Verder heb ik vanmiddag weer alle filmpjes voor de komende week opgenomen. Alle reken- en taalinstructies zijn klaar en via TEAMS door de kinderen te bekijken.

De middag hebben we afgesloten met een kop koffie met een aantal teamleden. Zullen we nu dan echt de laatste week ingaan???

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 5 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 6 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 12 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 21 uur geleden