Ronald van Eijk verruilde Voorschoten voor het paradijselijk eiland Koh Toa. Geef hem eens ongelijk...... Foto: Ronald van Eijk
Ronald van Eijk verruilde Voorschoten voor het paradijselijk eiland Koh Toa. Geef hem eens ongelijk...... Foto: Ronald van Eijk

Veel liefs uit.....Het Thaise eiland KohTao

Algemeen diversen

Heel wat Voorschotenaren verlaten ons dorp om zich voor korte of langere termijn in het buitenland te vestigen. Hoe vergaat het hen, hebben zij nog contact met ons dorp en wat missen zij 'in den vreemde' vroegen wij ons af.

In deze krant beantwoordt Ronald van Eijk onze vragen over zijn leven op het paradijselijke eiland Koh Tao in de golf van Thailand. We hebben hem kunnen strikken toen hij eind december in Nederland was om zijn zus Carla en broer Walter bij te staan tijdens de drukke feestdagenperiode in de slagerij.

Wanneer ben je uit Nederland vertrokken?
'Ik ben in 2017 uit Nederland vertrokken. 'Ik heb toen een jaar lang gereisd door Azië, een half jaar door Australië en ben uiteindelijk neergestreken op het prachtige eilandje KohTao in Thailand. Aanvankelijk wilde ik een jaar reizen en daarna weer terug te keren naar huis. Maar het reizen beviel mij zo goed dat dat er niet meer van is gekomen', lacht Ronald. 'Je leeft immers maar één keer', voegt hij er aan toe.

Heb je makkelijk werk kunnen vinden in Thailand?
'Van het slagersvak kwam ik terecht in een heel ander beroep. Duiken vond ik altijd al enorm leuk en daarom heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben duikinstructeur geworden. Dagelijks houd ik mij bezig met het certificeren en opleiden van mensen tot goede professionele duikers.

Mis je Nederland en in het bijzonder Voorschoten?
'Nieuwe vriendschappen ontstaan heel makkelijk tijdens het reizen. Maar toch mis ik mijn familie en vrienden uit Nederland. En uiteraard het zalige vlees uit de slagerij', reageert Ronald op deze vraag.

Zal je ooit in Nederland je leven weer oppakken?
Ik heb gesproken met mijn broer en zus om wellicht jaarlijks tijdens de drukke kerstdagen terug te komen naar Nederland en dan te werken in de slagerij. Dit omdat ik dit onwijs leuk vind en zo meer tijd heb voor familie, vrienden en de trouwe klantenkring. Maar helemaal terug keren naar Nederland zie ik niet zo zitten.

Blijf je op de hoogte van wat er speelt in Voorschoten?
Wekelijks heb ik via skype contact met mijn broer en zus en en ik volg natuurlijk het nieuws en elke maand de Voorschotense Krant op jullie website.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden