Digitaal verstoppertje spelen blijkt een geweldige bezigheid!
Digitaal verstoppertje spelen blijkt een geweldige bezigheid! Foto: PR

Het laatste digitale dagboek van een leerkracht

Algemeen Regio nieuws

Maandag gaan de basisscholen weer open dus dit is het laatste digitale dagboek van Juf Conny van der Krogt van de Fortgensschool: 

Online verstoppertje spelen is geweldig! Alle kinderen zaten vol verwachting achter de I-pad. Sommigen hadden zich al verstopt, maar tijdens het aftellen in de klas zagen we de meeste door het huis rennen. En daarna begon het zoeken. Ik zie je in de slaapkamer! Zit je onder je bed? Jij bent in de keuken? Het was één groot feest. Een paar kinderen konden we niet vinden. Een had zich verstopt in de WC, met het licht uit. Iemand zat achter een grote tas en weer een ander had zich verstopt in een zelfgemaakt tentje. Kortom een leuke afsluiting van onze onlinelessen.

Maandag gaan we allemaal weer op school starten. Veel regeltjes die het mogelijk gaan maken om weer fijn in de klas met elkaar te zijn. Inlooptijden, aparte ingangen voor verschillende groepen, alle kinderen lunch met de juf in de eigen klas om onnodig reizen te voorkomen. Maar ook 45 minuten eerder uit. Wel fijn, dan hebben wij tijd voor een pauze voor we ons gaan voorbereiden op de volgende dag. De kinderen kunnen niet wachten… Het liefst willen ze morgen nog naar school.

Met de kinderen die vandaag op school waren hebben wij alles in de klas weer netjes ingericht en opgeruimd. Werkboekjes voor de zekerheid (stel dat we met de klas in quarantaine moeten) in de tassen gedaan en de laatjes weer klaargemaakt voor maandag. Ook vandaag was het weer heerlijk om buiten te spelen. De kinderen hebben daar ook ruimschoots gebruik van gemaakt.

Ondertussen zijn alle ouders op de hoogte gesteld van alle maatregelen en komen er wat vragen binnen. Zo is de opvang niet meer mogelijk na 14.30 uur en is er alleen BSO voor de kinderen die in de noodopvang zitten. Dat is voor veel ouders wel even wennen, verwacht ik.

Ook voor ons zijn de regels nu duidelijk. Niet met meer dan 2 volwassenen in een lokaal. Niet met de collega’s in een teamkamer, maar in het lokaal blijven. Mondkapjes of een face-shield wanneer nodig of gewenst dragen in de klas. Zeker in de hogere groepen. Vaker schoonmaken van de tafels, de deurkrukken en de materialen die door meerdere kinderen wordt gebruikt.

Maar ja…. Eerst weekend en ons dan voorbereiden op ons “Ik Bof Feest” voor de kinderen in de klas en voor de ouders online. Benieuwd hoe dat gaat worden. De maandag start ook nog eens met een interview voor Algemeen Dagblad, benieuwd wat zij willen weten.

Dit is, naar ik hoop, mijn laatste blog in de thuiswerkperiode. Ik dank jullie voor het lezen. Het is leuk om te horen dat velen de berichten volgen. Soms met, soms zonder reactie. Maar ik hoop jullie een klein beetje een kijkje te hebben gegeven in het leven van een leerkracht. Een leerkracht die met veel plezier aan het werk is, bij voorkeur met een volle klas kinderen, maar die zich soms wat zorgen maakt over het leven naast school. Voorzichtigheid is en blijft geboden!

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 2 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 3 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 19 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 23 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp gisteren