<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Ingrid de Koning introduceerde &#39;Happy Rocks&#39; in Voorschoten. De stenen zijn overal in het dorp te vinden. Tekst: Rosanne Peters. Foto: VSK</p>

Ingrid de Koning introduceerde 'Happy Rocks' in Voorschoten. De stenen zijn overal in het dorp te vinden. Tekst: Rosanne Peters. Foto: VSK

Regio nieuws

‘Happy Rocks’ nu ook te vinden in Voorschoten

De Happy Rocks-rage, hoe werkt het? Je verzamelt stenen, verft ze en verspreidt ze vervolgens buiten de deur. Door je Facebookpagina achter op de steen te zetten kunnen de gelukkige vinders dit met jou delen en vertellen of ze de steen hebben verplaatst. Ingrid de Koning introduceerde het in Voorschoten.

 Het verven en verspreiden van Happy Rocks is iets wat in het zuiden van het land al sinds het begin van de coronapandemie gebeurt. De rage verplaatst zich sindsdien langzaam door het land.

Voorschotense Ingrid de Koning (61) is onlangs gestart met het verven en verspreiden van stenen. “Een paar weken geleden hoorde ik op televisie een man uit Winsum over de rage vertellen. Ik dacht gelijk: Dat ga ik ook doen! Ik ben stiften en verf gaan kopen, stenen gaan verzamelen en ben aan de slag gegaan. Alleen al het verven op zich is leuk om te doen. Daarnaast brengt het mij ook buiten de deur. Ik moet stenen zoeken en vervolgens fiets ik heel Voorschoten rond om ze te verspreiden.”

Facebook Ideko
Via haar Facebookpagina ‘Happy stones by Ideko’ krijgt ze steeds meer reacties binnen. “Een moeder stuurde mij een berichtje dat haar kind echt het gevoel had dat ze een schat had gevonden. Dat is geweldig om te horen en is een lichtpuntje in deze moeilijke tijd.”

Op Pinterest barst het van de inspiratie. Schilderideeën zijn er genoeg: bloemen, gekke gezichtjes of bijvoorbeeld teenslippers op het strand. Volgens Ingrid is het handig als je een beetje kan tekenen, maar hoe meer stenen je verft, hoe beter het gaat.

Stenen vinden
Mensen die een Happy Rock willen vinden hoeven van nature geen speurneus te zijn. De stenen worden niet verstopt maar zijn overal te vinden, bijvoorbeeld op een boomstam, in een bushokje of op een bankje. “Het is de bedoeling dat de stenen worden gevonden en weer verplaatst worden’, zegt Ingrid. “Tot nu toe krijg ik aardig wat reacties van mensen die de steen graag willen houden. Hoewel dat eigenlijk niet de bedoeling is, vind ik het ontzettend leuk dat mensen er zo blij van worden. Ik blijf voorlopig stenen verven, dus er zijn er genoeg.”


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten