Afbeelding
Foto:

Laatste weken € 70,- retour op energiebesparende producten

Algemeen Gemeenteberichten

Persbericht gemeente Voorschoten

Voorschoten - Met nog een paar weken te gaan is ruim 87% van het beschikbare budget van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik, door woningeigenaren in Voorschoten al besteed. Inwoners uit Voorschoten wordt geadviseerd, als ze nog gebruik willen maken van de teGoedbon, hier niet te lang mee te wachten. De actie loopt nog tot 31 maart 2021. Maar op is op!   

Ongeveer 40% van de teGoedbonnen is besteed aan energiebesparende producten. De top 3 van deze producten zijn:
1.           Ledverlichting|
2.           Radiatorkranen, -folie of ventilatoren
3.           Energiezuinigere wasmachine, -droger of koelkast 

De andere 60% van de teGoedbonnen is besteed aan een energieadvies van adviesbureau Klimaatroute.

Cijfers waar wethouder Erika Spil blij van wordt: “Bij dit soort acties merk je dat duurzaamheid leeft in Voorschoten”. Afgelopen najaar zijn per post teGoedbonnen ter waarde van € 70,- verstuurd aan woningeigenaren in Voorschoten. Deze bon kunnen woningeigenaren op twee manieren gebruiken:

1.   Zij kunnen met deze bon hun woning een stukje energiezuiniger maken. Na aankoop van energiebesparende producten, zoals ledverlichting of radiatorfolie, ontvangen zij tot 70 euro van het aankoopbedrag terug;

2.   Daarnaast konden zij ervoor kiezen de bon te gebruiken voor een gratis energieadvies t.w.v 70 euro van adviesbureau Klimaatroute. Met dit advies op maat kregen zij inzicht in welke energiebesparende maatregelen hun woning het meeste opleveren.

 Het inleveren van de teGoedbonnen voor energiebesparende producten kan nog tot en met 31 maart. Maar ook hier geldt: op is op. Het inzetten van de teGoedbon voor een gratis energieadvies is onlangs afgerond.

Later dit jaar gaat de gemeente Voorschoten opnieuw aan de slag met een landelijke regeling voor energiebesparing. Hierbij worden ook huurwoningen betrokken.

 Voor meer informatie, het inwisselen van de bon kan men terecht bij het regionale energieloket van de gemeente Voorschoten: www.duurzaambouwloket.nl/tegoedbon-inwisselen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 52 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 14 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9