Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Stembureaus Boschbloem en Bondsgebouw open

Deze Tweede Kamerverkiezing wordt door corona anders dan dan anders. Normaal gesproken is er maar één verkiezingsdag maar om iedereen veilig te kunnen laten stemmen zijn er twee stembureaus al eerder open. Vandaag en morgen, 15 en 16 maart kan er ook gestemd worden in De Boschbloem aan de Schimmelpenninck van der Oyelaan en het Bondsgebouw aan de Leidseweg. De openingstijden zijn 7.30-21.00 uur.

Heeft u een stempas én een geldig legitimatiebewijs? Dan kan er in Voorschoten op 17 maart in ieder stembureau naar keuze worden gestemd. De stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Om in een andere gemeente te stemmen heeft u een kiezerspas nodig.

Voordat u gaat stemmen
Voordat u gaat stemmen doet u de gezondheidscheck. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas. Doe de gezondheidscheck op de dag dat u gaat stemmen. Als u een van die vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stemlokaal. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet. Als u alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag u naar het stemlokaal. Bij de stembureauleden wordt een gezondheidscheck afgenomen. Zij zijn alleen stembureaulid als zij alle vragen met ‘nee’ hebben beantwoord.

Op woensdag 17 maart zijn alle stembureaus in gemeente Voorschoten geopend. Het gehele overzicht van alle stembureaus in Voorschoten is te vinden op de website van de gemeente.

Meer berichten