Een geslaagde opruimactie van GroenLinks. Wel jammer dat er zoveel rommel, waaronder veel mondkapjes, wordt achtergelaten. Foto: GroenLinks Voorschoten
Een geslaagde opruimactie van GroenLinks. Wel jammer dat er zoveel rommel, waaronder veel mondkapjes, wordt achtergelaten. Foto: GroenLinks Voorschoten

GroenLinks opruimactie is zonder meer geslaagd

Algemeen Persberichten Politiek

De GroenLinks opruimactie zaterdag 20 maart in Noord-Hofland is met de opkomst van bijna 40 deelnemers en de, helaas, grote vangst aan zwerfafval bijzonder succesvol te noemen. Bovendien was het heel gezellig en motiverend om met zoveel mensen aan de slag en “in het echt” in gesprek te zijn.

Het was afgelopen zaterdag Landelijke Opschoondag. Ook GroenLinks in Voorschoten heeft meegedaan. Vrijwilligers namen Noord-Hofland onder handen en zoveel mogelijk zwerfvuil uit de wijk opgehaald. De opkomst was groot: bijna 40 deelnemers meldden zich bij het Gezondheidscentrum aan de Jan Evertsenlaan. 

NBC uit Amerika
Een filmcrew van de Amerikaanse TV-zender NBC was ook aanwezig. De NBC is bezig met een portret van Lilly Platt en koos voor de Voorschotense GroenLinks actie om Lilly in actie te zien en te interviewen.

Winkelcentrum en Park Ter Wadding
De deelnemers hebben deze dag een behoorlijk deel van Noord-Hofland opgeruimd. De straten tussen de Piet Heinlaan en de Trompweg, inclusief de straten rondom het winkelcentrum hoorden hier bij, maar ook park Ter Wadding is onder handen genomen. Er is veel zwerfafval opgehaald, en dat gaf toch een dubbel gevoel.

Mondkapjes
De actie is zonder meer geslaagd, maar het is jammer dat er zoveel rommel wordt achtergelaten. Niet eerder hebben we zoveel opgehaald: metalen roosters, tenten, blikjes, flesjes, peuken en heel veel andere plastics. En natuurlijk ook mondkapjes.

Tijdens de actie hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt een gesprek te voeren met een aantal wijkbewoners. Zij maken zich er zorgen over dat het groen in de wijk moet wijken voor bebouwing. Wij kenden hun zorgen al, maar we zijn blij met het persoonlijk contact dat we ter plekke met hen mochten hebben.

En de opruimactie had nog een ander positief effect: we hebben elkaar weer eens “in het echt” gezien en gesproken, zij het dan op gepaste afstand. Het was gezellig om na de geslaagde actie weer eens bij te kletsen.

GroenLinks Voorschoten

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37