<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Fam Thierolf - de Lannoy<br>Foto: Mo van der Werf</p>

Fam Thierolf - de Lannoy
Foto: Mo van der Werf

(Foto:)

Peggy Tierolf – de Lannoy ontving eerste het boek ‘Indische families in Voorschoten’

Wauw, wat mooi!’, was de eerste reactie van de Indische families die zaterdag 10 april het boek ‘Indische families in Voorschoten’ onder ogen kregen. Peggy Tierolf – de Lannoy ontving het eerste boek.

Door: Nico Fennes, Life In Letters

De omslag met een kunstwerk van Shelly Lapré sprong direct in het oog. De verhalen zijn evenzo indrukwekkend. Dat het zo’n fraai en omvangrijk werk zou worden hadden de Indische families, die ik in aanloop naar het boek interviewde, niet verwacht. Blij verrast kregen zij het boek afgelopen zaterdag in handen. Een gezamenlijke boekpresentatie zat er door corona niet in. Met een praatje waarin we kort het boek bespraken, een kop koffie, spekkoek van oma Miet en krontjong muziek op de achtergrond, reikten wij het boek aan de families uit. Eén voor één kwamen zij op afspraak langs in het gebouw van de Vereniging Ouderenbelang Voorschoten, die ons gastvrij ontvingen. Telkens sloegen we het boek open naar het verhaal van de betreffende familie en dan zagen wij de verwondering in de ogen. Dat doet ons werk eer aan.

Verbazing was er ook over de kwaliteit van het beeldmateriaal. Enkele van oorsprong relatief kleine foto’s zijn opgewaardeerd tot pagina vullende afbeeldingen, zoals de foto van het authentieke ganzenbord dat door de ouders van Annelies Oldeman in het jappenkamp is getekend en tegenwoordig door kamp Westerbork wordt geconserveerd. Voor zowel de Indische families als voor Life In Letters was het een memorabele dag. Wanneer corona voorgoed verleden tijd is pakken we het groots aan met een gezamenlijke bijeenkomst. Het boek is te bestellen op Life-In-Letters.nl.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten